Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
13. apríla 2024 o 7:45
Čas čítania 0:33

Začína sa tropický víkend. Poriadne si ho uži, od pondelka čaká Slovákov prudká zmena počasia

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Pred nami je ďalšia prudká zmena počasia.

Slovákov čaká jasný víkend s letným počasím. Po veľmi teplom víkende bude nasledovať výrazne chladnejší začiatok týždňa, informuje iMeteo

Meteorológovia informujú, že víkendové počasie ovplyvní výrazná tlaková výš, vďaka ktorej sa na Slovensko dostane teplejší vzduch od západu až juhozápadu. Dnes sa maximálne teploty na Slovensku dostanú na 20 až 26 °C. Počas nedele môže byť ešte teplejšie a na niektorých územiach bude teplota dosahovať až 27 °C.

Víkendová predpoveď počasia.
Víkendová predpoveď počasia. Zdroj: SHMÚ
Víkendová predpoveď počasia.
Víkendová predpoveď počasia. Zdroj: SHMÚ

Po víkende príde chladná zmena 

Pondelok so sebou prinesie výrazné ochladenie a dažďové zrážky na takmer celom území krajiny. Dlhodobé predpovede počasia naznačujú, že prúdenie chladného vzduchu od severozápadu bude trváce a výrazné.

Podľa najnovších modelov budú teploty v budúcom týždni pod hranicou dlhodobého normálu. Slovákov čakajú nezvyčajne nízke teploty aj na apríl. K otepleniu by malo dôjsť najskôr na konci mesiaca, pričom aktuálne „letné počasie“ meteorológovia predpovedajú najskôr v máji.

predpoveď
Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia