Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Eva Thonhauserová TASR
16. apríla 2024, 14:10
Čas čítania 0:45

TABUĽKA: Najdrahšie obedy nemajú v Bratislave, pozri si priemerné ceny za menu podľa krajov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Za rok 2023 za obedy v priemere zaplatili najviac v Košickom kraji.

Najdrahšie obedy majú v Trnavskom kraji, kde sa priemerná suma jedného obeda v prvom štvrťroku tohto roka vyšplhala až na 9,60 eura. Najlacnejšie obedy mali, naopak, v Trenčianskom kraji, kde zákazníci zaplatili v priemere 7,69 eura. O správe informovala spoločnosť Edenred, ktorá je poskytovateľom stravných lístkov a stravovacích kariet.


Druhé najvyššie ceny mali v priemere v Košickom kraji, kde cena obeda dosiahla 9,07 eura, a tretí je Banskobystrický kraj s 8,88 eura. Nasledujú Žilinský kraj (8,52 eura), Nitriansky (8,30 eura), Bratislavský (8,23 eura) a predposledný Prešovský kraj, kde zákazníci zaplatili v priemere 8,20 eura.


Za uplynulý rok najviac za obedy v priemere zaplatili v Košickom kraji, kde došlo k zvýšeniu platieb o 17 %. V medziročnom porovnaní je na tom najlepšie Prešovský kraj, kde stúpli ceny obedov iba o 2,5 %. Z pohľadu jednotlivých mesiacov minulého roka bol najdrahším december v Trnavskom kraji, kde bola priemerná suma obeda 10,80 eura.

Tabuľka cien obedov v slovenských krajoch

Cena obedaKraj
9,60 euraTrnavský kraj
9,07 euraKošický kraj
8,88 euraBanskobystrický kraj
8,52 euraŽilinský kraj
8,30 euraNitriansky kraj
8,23 euraBratislavský kraj
8,20 euraPrešovský kraj
7,69 euraTrenčiansky kraj
Ilustračná fotka.
Ilustračná fotka. Zdroj: TASR/Jakub Kotian
Domov
Zdieľať
Diskusia