Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
29. apríla 2024, 19:19
Čas čítania 0:34

Šiestačka bodla do chrbta svoju spolužiačku nožom. Podľa maďarskej polície malo dievča zoznam spolužiakov, ktorých chce zabiť

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Útočníčka je podľa jednej policajtky dobrou žiačkou a tichým dieťaťom.

Vážne poranenia spôsobila v pondelok v severomaďarskej obci Bőny šiestačka svojej spolužiačke, ktorú bodla nožom do chrbta v oblasti srdca. Záchranári ju v kritickom stave previezli vrtuľníkom do nemocnice v Győri, kde ju lekári operovali a teraz sa nachádza v stabilizovanom stave.


Polícia Rábsko-mošonsko-šopronskej stolice na tlačovej konferencii popoludní uviedla, že 12-ročná útočníčka po vyučovacej hodine bodla spolužiačku 20 centimetrov dlhým nožom do chrbta, následne ho vytiahla a hodila na zem. Šiestačka si nôž priniesla z domu a mala ho schovaný v školskej lavici. V čase incidentu už väčšina žiakov nebola v triede.


Polícia potvrdila, že dievča si viedlo zoznam mien svojich spolužiakov. Tých, ktorých sa žiačka chystala zabiť, mala označených červenou farbou. 

Útočníčka je podľa predstaviteľky stoličnej polície Ágnes Nagyovej dobrou žiačkou a tichým dieťaťom. Motív činu preveruje polícia v rámci trestného konania, ktoré vzhľadom na vek dieťaťa prebieha za prítomnosti zákonných zástupcov.

Ilustračná fotka.
Ilustračná fotka. Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia