Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
29. apríla 2024, 19:46
Čas čítania 0:47

Banky zvyšujú svoje ceny. Klienti si za mnohé služby poriadne priplatia

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Banky na Slovensku zvyšujú svoje poplatky.

Mnohé banky začali na Slovensku zavádzať nové poplatky a zvyšovať tie aktuálne. Klienti si priplatia za viaceré služby vrátane vedenia účtu, používania kreditných kariet či bezhotovostné transakcie, informujú Hospodárske noviny

Najväčšie zmeny pocítia klienti Tatra banky a VÚB banky. Zvýšenie poplatkov sa týka aj Reiffeisen a BKS Bank. Dôvodom zvyšovania cien je aj menší záujem o hypotéky, ako aj bankový odvod, ktorý bankám zoberie asi tretinu zisku. 

Klienti Tatra banky si priplatia za vedeniu účtu o 2 eurá viac a cena tak stúpne až na 7 eur. Priplatia si aj za vklad hotovosti v pobočke, kde po novom zaplatia 6 eur. Nový cenník bude platiť od 31. mája. 

Cenu za vedenie účtu na 7 eur zdvíha aj VÚB banka. Priplatia si aj študenti, ktorí budú platiť 3,50 eura. Nový cenník bude platný od 1. júla.

Klienti Raiffeisen si priplatia iba v prípade, ak stávkujú. Platba kartou za hazardné hry, lotériu a stávkovanie bude stáť miesto 2,50 eura až 4 eurá. Raiffeisen dvíha ceny od 31. mája.

BKS Bank vytvorila nový poplatok za zmenu alebo zrušenie poistenia založenej nehnuteľnosti vo výške 50 eur. Zmenila aj poplatky pri úveroch a platobných a vkladových účtoch. Cenník platí od 1. mája.

Ilustračná fotka.
Ilustračná fotka. Zdroj: Unsplash/naipo.de
Domov
Zdieľať
Diskusia