Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Nina Miščíová
25. apríla 2024, 15:01
Čas čítania 0:33

Nečakaná zmena v RTVS: riaditeľ Machaj vraj odvolal šéfku marketingu Ťapákovú

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj údajne odvolal šéfku marketingu Zuzanu Ťapákovú.

Vláda včera schválila kontroverzný zákon o RTVS, ktorá končí a nahradí ju STVR. Dnes podľa Nového Času riaditeľ Rozhlasu a televízie Slovenska Ľuboš Machaj odvolal šéfku marketingu Zuzanu Ťapákovú. Denník sa odvoláva na dva nezávislé zdroje z prostredia RTVS.

Ľuboš Machaj túto informáciu zamestnancom doposiaľ neoznámil. Za odvolaním marketingovej šéfky Ťapákovej môže stáť jej neprejavená iniciatíva a vzbúreniu sa proti novému kontroverznému zákonu o STVR. Ľuboš Machaj ani Zuzana Ťapáková sa k údajnému odvolaniu zatiaľ nevyjadrili.

Zuzana Ťapáková
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Po zmene RTVS na STVR – Slovenskú televíziu a rozhlas – bude riaditeľa voliť deväťčlenná rada so štyrmi nominantmi Ministerstva kultúry SR. Vyplýva to z návrhu zákona o STVR, ktorý v stredu schválila vláda.

Návrh meniaci zákon o telerozhlase nerozdeľuje jednu verejnoprávnu inštitúciu zabezpečujúcu televízne a rozhlasové vysielanie, podľa Ministerstva kultúry SR ako predkladateľa však vytvára podmienky na samostatný rozvoj Slovenskej televízie a Slovenského rozhlasu.

Domov
Zdieľať
Diskusia