Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
26. apríla 2024, 20:06
Čas čítania 0:38

Poslanci chcú prekopať vyučovanie sexuálnej výchovy. Vašečka a Záborská prichádzajú s novelou zákona

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou o sexuálnej výchove.

Poslanci Národnej rady SR ukončili piatkové rokovanie diskusiou o novele školského zákona, ktorou chcú poslanci Richard Vašečka a Anna Záborská podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov. Národná rada SR bude pokračovať v rokovaní na 12. schôdzi opäť od utorka 30. apríla.

Vašečka priblížil, že nechce, aby sa z diskusie stal kultúrny boj. Zdôraznil, že rodičia majú právo vopred vedieť, že sa ich dieťa bude učiť o sexuálnom správaní, taktiež majú dostať možnosť vidieť materiály, z ktorých sa bude učiť, a poznať osoby, ktoré budú témy prednášať. Mali by mať tiež možnosť vyjadriť svoj súhlas či nesúhlas s takouto výchovou a vzdelávaním.

Lucia Plaváková uviedla, že návrh je v príkrom rozpore s právami a najlepším záujmom detí. Poslankyňa Jana Bittó Cigániková označila návrh za ideológiu. Má obavu, že niektorí rodičia ohrozujú svoje deti. Vašečka reagoval, že absolútna väčšina rodičov chce najlepší záujem dieťaťa a s radosťou podpíše informovaný súhlas. Nechce stavať svoj návrh do negatívnej roviny.

vašečka
Zdroj: TASR/Marko Erd
Domov
Zdieľať
Diskusia