Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Eva Thonhauserová
dnes 30. apríla 2024, 10:40
Čas čítania 0:41

Šimkovičovej pravá ruka Machala konšpiruje o tom, že je Zem plochá: „Je podložené, že zem je guľatá? Boli ste vo vesmíre?“

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Jeden z uvádzaných dôvodov rušenia verejnoprávnej televízie RTVS je údajná „jednosmernosť“ informovania občanov.

Novinárka denníka SME Zuzana Hanzelová zverejnila na sociálnej sieti video, v ktorom Lukáš Machala zo SNS konšpiruje o tom, že Zem môže byť plochá. 

30. apríla 2024, 13:08 Čas čítania 0:41 Hovorili sme s jediným Slovákom, ktorý bol vo vesmíre: Zem je guľatá, odkazuje Machalovi Hovorili sme s jediným Slovákom, ktorý bol vo vesmíre: Zem je guľatá, odkazuje Machalovi

Machala v rozhovore uviedol, že po novom by mali dostať v novej verejnoprávnej televízii STVR priestor aj takí ľudia, ktorí tvrdia, že Zem je plochá. „Je podložené, že zem je guľatá? Ja sa vážne pýtam. Boli ste vo vesmíre?“ pýta sa Machala moderátora. 

Jeden z uvádzaných dôvodov rušenia verejnoprávnej televízie RTVS je údajná „jednosmernosť“ informovania občanov. Ministerka kultúry Martina Šimkovičová spolu s celou vládou Roberta Fica tvrdí, že v RTVS rušia aj pre to, aby nová televízia mala šancu ozvučovať aj iné názory. Podľa nich RTVS produkovala len „subjektívne“ správy, ktoré sú častokrát „zasadené proti vláde“.

Moderátor sa v tomto kontexte pýtal Machalu, či by podľa neho mali dostať priestor v novej televízii aj ľudia čo majú „iný názor“ a tvrdia, že zem je plochá. „Lukáš Machala je podľa mnohých ten, čo v skutočnosti riadi ministerstvo kultúry a je hlavným človekom z SNS, ktorý komunikuje nový zákon o RTVS,“ píše Hanzelová. 

Domov
Zdieľať
Diskusia