Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
7. mája 2024, 15:40
Čas čítania 0:40

Ceny sladených nápojov poriadne stúpnu, ak prejde nový zákon. Za kilogram proteínového prášku si priplatíš 4 eurá, SaS reaguje

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

SaS podáva hromadnú pripomienku proti dani zo sladených nápojov.

Opozičná SaS podáva hromadnú pripomienku proti dani zo sladených nápojov. Ak sa pod ňu podpíše viac ako 500 ľudí, ministerstvo financií bude povinné sa ňou zaoberať. Informoval o tom v pondelok hovorca SaS Ondrej Šprlák.

„Okrem nápojov s cukrom vláda zdaní aj práškové nápoje, ktoré neobsahujú cukor, ale sladidlo. Športovcom tak stúpne cena proteínových práškov o 4,30 eura na jeden kilogram. Ak si teda kúpia päťkilové balenie, priplatia si 26 eur aj s daňou z pridanej hodnoty,“ uviedol predseda SaS Branislav Gröhling s tým, že ak ľudia žijú zdravo a športujú, vláda ich za tento zdravý život podľa neho trestá.

Strana upozornila, že do kategórie, do ktorej patrí napríklad kola, budú patriť aj jogurtové nápoje. Kola bude pritom podľa nej drahšia o 20 centov na liter. Dodala, že zdanené budú aj sirupy, ktoré budú drahšie o 1,05 eura na liter či energetické nápoje a ľadové kávy, kde bude cena vyššia o 30 centov na liter. V prípade proteínových práškov stúpne cena jedného päťkilogramového balenia takmer o 26 eur.

Ilustračné foto.
Ilustračné foto. Zdroj: TASR/František Iván
Domov
Zdieľať
Diskusia