Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
7. mája 2024, 20:03
Čas čítania 0:26

Z celého slovenského trhu sťahujú nebezpečnú elektroniku, ktorú má doma každý. Hrozí zasiahnutie elektrickým prúdom

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Slovenská obchodná inšpekcia nariadila predajniam stiahnuť z predaja nebezpečné predlžovacie prívody.

Slovenská obchodná inšpekcia (SOI) sťahuje z predaja nebezpečné predlžovacie prívody JONEX, typ PS-360 a ELGOTECH, typ 04GN.  Podľa kontrolórov hrozí používateľom potenciálne nebezpečenstvo úrazu elektrickým prúdom, informuje inšpekcia na webe.

„Nedostatočné konštrukčné vyhotovenie výrobku, keď vidlicu spotrebiča triedy ochrany I je možné zasunúť do zásuvky predlžovacieho prívodu určeného pre spotrebiče triedy ochrany II. Výrobok tak neposkytuje žiadnu ochranu pred úrazom elektrickým prúdom v prípade zapojenia spotrebiča triedy ochrany I do tohto predlžovacieho prívodu,“ spresňuje inšpekcia chybu.

Slovenská obchodná inšpekcia stiahla nebezpečné výrobky z trhu. Spotrebiteľom odporúča, aby ich okamžite prestali používať a vrátili ich do predajne. Predávajúci má povinnosť spotrebiteľovi vrátiť peniaze alebo zabezpečiť opravu či výmenu výrobku za bezpečný.

SOISOI
Zobraziť galériu
(2)
Domov
Zdieľať
Diskusia