Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Barbora Fábryová
10. mája 2024, 13:44
Čas čítania 0:24

V dedine pri Prievidzi vydali výstrahu pred medvedicou s mladými. Videli ju pri obecnom sídlisku

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Spozorovali ju v lese pri sídlisku.

V obci Kanianka pri Prievidzi vydali výstrahu pred medveďmi. Obyvatelia už viackrát nahlásili, že šelma sa pohybuje v blízkosti dediny a pri bytových oblastiach, informuje na webe obec Kanianka. 

20. apríla 2024, 10:44 Čas čítania 0:37 MAPA: Pozri si, kde všade tento rok na Slovensku spozorovali medveďa. Na viacerých miestach hlásili aj útoky MAPA: Pozri si, kde všade tento rok na Slovensku spozorovali medveďa. Na viacerých miestach hlásili aj útoky

„Pre nahlásenie viacerých videní medveďa hnedého v blízkosti našej obce vyzývame obyvateľov a verejnosť, aby v rámci bezpečnosti a ochrany zdravia zvýšili ostražitosť – a to hlavne v neprehľadných oblastiach a lesných porastoch – a tým minimalizovali možnosť stretu s medveďom hnedým,“ varujú obyvateľov. 

Medvedicu s dvoma mladými pred niekoľkými dňami videli pri obecnom sídlisku. Dedina vyzýva obyvateľov, aby stretnutie či pozorovanie medveďa pri zastavanom území nahlásili na tiesňovej linke zásahového tímu, prípadne na obecnom úrade.

polícia
Zdroj: TASR/František Iván
Domov
Zdieľať
Diskusia