Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
15. mája 2024 o 13:49
Čas čítania 0:37

Čoskoro opäť otvoria obľúbené plážové kúpalisko v Tornali. Dlho nefungovalo, ročne ho predtým navštívilo aj 40-tisíc ľudí

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

V minulosti plážové kúpalisko podľa primátorky navštevovalo veľké množstvo návštevníkov.

V Tornali v okrese Revúca sú už dokončené stavebné práce v rámci rekonštrukcie plážového kúpaliska Morské oko. Areál, ktorý je pre verejnosť zatvorený od roku 2019, v minulosti počas sezóny navštevovalo aj 40 000 ľudí. Samospráva ho chce opätovne sprístupniť koncom júna.

Čo bude nové? 

Obnova plážového kúpaliska v Tornali zahŕňala rekonštrukciu prírodného bazéna, obloženie steny lomovým kameňom a obnovu chodníka okolo celého bazéna. Stavebné práce v rámci projektu sú už ukončené, aktuálne sa pracuje na úprave okolia bazéna a celého areálu, ktorého rozloha je približne 8,5 hektára.


Samospráva v súčasnosti pre plážové kúpalisko hľadá aj sezónnych pracovníkov, potrebovať bude 12 plavčíkov, ale aj zdravotníkov, pokladníčky, informátorov či upratovačky.

Čoskoro sa otvorí 

Mesto by chcelo obnovené kúpalisko pre verejnosť sprístupniť posledný júnový víkend. V minulosti plážové kúpalisko v Tornali podľa primátorky navštevovalo veľké množstvo návštevníkov, v rokoch 2012 a 2013 viac ako 40 000 ľudí za sezónu. „Posledný rok pred zatvorením to už nebolo ani 7000 návštevníkov,“ dodala Győrfiová.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Refresher/Jakub Šuvada
Domov
Zdieľať
Diskusia