Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
16. mája 2024 o 8:29
Čas čítania 0:33

Slovensko čoskoro zasiahnu silné búrky. Slnečné počasie vystrieda dážď a krúpy

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Prvé zrážky môžeš očakávať už v piatok po polnoci.

Slnečné počasie na Slovensku vystriedajú vlny intenzívnych búrok. Tie postupujú po celej Európe a už zajtra sa dostavia aj na naše územie. Čaká nás tak posledný slnečný deň, informuje iMeteo.sk.

Meteorológovia informujú, že premenlivé počasie a silné búrky sa na našom území zdržia minimálne do konca mesiaca. Na viacerých miestach hrozia povodne. Prvé zrážky dorazia v piatok po polnoci na juhozápade krajiny. Najsilnejšie budú popoludní okolo 15.00 h.

Búrky budú stacionárne a sprevádzať ich budú aj krúpy. V neskorších hodinách by mali zasiahnuť aj severné a východné Slovensko. Ďalším kritickým dňom bude nedeľa.

Posledný slnečný deň

Slováci si tak v štvrtok môžu užiť posledný slnečný deň. Teploty sa budú pohybovať od 18 °C do 23 °C. Na južnom a východnom Slovensku môžu dosiahnuť okolo 25 °C. Vysoké teploty môže ovplyvniť vietor, ktorý bude fúkať najmä na západe v nárazoch okolo 14 m/s. 

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia