Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
16. mája 2024 o 12:31
Čas čítania 0:47

Vo vode v trenčianskej nemocnici našli hygienici nebezpečné baktérie. Ohrozovali najmä pacientov s oslabenou imunitou

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Nemocnica vykonala viaceré dezinfekčné opatrenia.

Hygienici našli pred niekoľkými mesiacmi vo vodovode trenčianskej fakultnej nemocnice nebezpečné baktérie. Tie môžu spôsobiť pacientom s oslabenou imunitou zápaly pľúc či chrípkové príznaky, informuje RTVS.

„Zamerali sme sa na rizikové miesta. Žiaľ zachytili sme tam prítomnosť Legionelly a Pseudomonas aeruginosa hlavne v teplej vode,“ informovala regionálna hygienička v Trenčíne Ľudmila Bučková.

Kontrola prebehla minulú jeseň na základe novej vyhlášky. „Fakultná nemocnica Trenčín potvrdzuje, že k ohrozeniu pacientov nedošlo,“ uviedla hovorkyňa Martina Holecová. Nemocnici nariadili okamžitú nápravu.

„Vykonala sa termodezinfekcia. Šetrením bolo zistené, že to bolo nedostatočné aj vzhľadom na typ baktérií. Nemocnica pristúpila k ráznejším opatreniam,“ povedala Bučková. Nemocnica vykonala viaceré dezinfekčné opatrenia. Situácia je bezpečná. Stav vody priebežne kontrolujú. Kontroly budú hygienici vykonávať vo viacerých zariadeniach.

Podozrenia investigatívcov

Situáciou v trenčianskej nemocnici sa zaoberalo aj Investigatívne centrum Jána Kuciaka. Zisťovali, či firma, ktorá vyhrala súťaž na rekonštrukciu rozvodov teplej vody, zrealizovala obnovu.

19. júla 2024 o 16:30 Čas čítania 9:56 Historický klenot Slovenska Banskú Štiavnicu roky trápia čierne stavby. Úradníkov je málo a pamiatky sú v ohrození Historický klenot Slovenska Banskú Štiavnicu roky trápia čierne stavby. Úradníkov je málo a pamiatky sú v ohrození

„Spoločnosť CAMASE, a. s., nie je v žiadnom spore s FN TN v súvislosti s rekonštrukciou jej vodovodných rozvodov,“ uviedol v písomnom stanovisku štatutár spoločnosti CAMASE.

Tender na modernizáciu napadol pred troma rokmi aj Úrad pre verejné obstarávanie. Uviedol, že súťaž bola diskriminačná, a Fakultnej nemocnici v Trenčíne udelili pokutu. O veci stále rozhoduje súd.

Fakultná nemocnica Trenčín
Zdroj: Facebook / Fakultná nemocnica Trenčín - Oficiálna stránka
Domov
Zdieľať
Diskusia