Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
17. mája 2024 o 20:40
Čas čítania 0:47

Humenská tepláreň krachuje. Ohroziť môže prácu až 1 500 zamestnancom

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Ministerka Saková chce pomôcť novým zákonom.

Slovenská firma Chemes, ktorá v Humennom podniká s vykurovaním a teplou vodou, podáva návrh na konkurz. Do problémov sa dostala pred dvomi rokmi pre nezaplatené energie. Tie od nej vymáha spoločnosť Východoslovenská energetika (VSE), ktorá sa s firmou sporí o 19 miliónov eur, informuje Denník E.

Ministerka Denisa Saková (Hlas) predložila zákon, ktorý hovorí o tom, že po bankrote by firma Chemes poskytla systémy na výrobu tepla a teplej vody inej spoločnosti. Zákon hovorí aj o tom, že kontrolu nad majetkom Chemesu získa štát. 

„Zákon nerobíme kvôli jednej firme, tento zákon robíme kvôli 30-tisíc Humenčanom, ktorí vo februári skoro ostali bez tepla. Žiaľ, v minulosti sa takéto situácie nestali, a preto na to musíme reagovať teraz,“ uviedla Saková v utorok v parlamente, kde sa snažila obhájiť zrýchlený postup.

Prestali by pracovať

Firma zásobuje viac ako 70 percent domácností v Humennom. Teplo dodáva aj verejným budovám a firmám v dvoch priemyselných parkoch. Pokiaľ by prestali dodávať energiu, tak by sa zastavila práca približne 1 500 zamestnancom.

26. júla 2024 o 16:23 Čas čítania 4:02 Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra

„Dňom odstávky plynu sa prestane vyrábať aj elektrická energia. Prestanú im ísť stroje, všetky tie umelé vlákna, rozpustené chémie im zostanú v strojoch a budú mať škodu 60 až 80 miliónov eur,“ dodala ministerka Saková.

radiátor
Zdroj: Pixabay
Domov
Zdieľať
Diskusia