Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
20. mája 2024 o 15:04
Čas čítania 0:23

Kapitánom lode, ktorá na Dunaji narazila do motorového člna, bol Slovák. Podľa polície sa nepokúsil nikoho zachrániť

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Zvrat v prípade minulotýždňovej nehody v Maďarsku. Kapitánom výletnej lode, ktorá narazila do motorového člna, bol Slovák.

Maďarská polícia zadržala kapitána výletnej lode, ktorá sa minulú sobotu (18. mája) večer zrazila na Dunaji pri severomaďarskej obci Verőce s motorovým člnom.

Pri nehode zahynuli dve osoby, jedna sa zranila a po piatich nezvestných pokračuje intenzívne pátranie. Kapitán, ktorý je podľa servera telex.hu občanom Slovenska, odmietol vypovedať.


Polícia urobila obhliadku oboch plavidiel a vypočula kapitána výletnej lode ako podozrivého z prečinu dvojnásobného neposkytnutia pomoci s následkom smrti a šesťnásobného neposkytnutia pomoci.


Podľa podozrení polície kapitán po nehode neupozornil posádku vlastnej lode, nerealizoval záchranný protokol, neurobil žiadne opatrenia na záchranu osôb a ani nezastavil plavidlo.
Muža vzali do vyšetrovacej väzby.

Domov
Zdieľať
Diskusia