Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
20. mája 2024 o 19:04
Čas čítania 1:16

Štyri veľké banky čoskoro zmenia svoje cenníky. Klienti si budú musieť priplatiť za viaceré služby

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Zmeny sa týkajú poplatkov za bežné služby.

VÚB banka, Tatra banka, Raiffeisen bank a Slovenská sporiteľňa menia svoje cenníky za služby. V priebehu najbližších mesiacov zmenia sumy za vedenie bežných účtov, používanie kreditiek, výber hotovosti, ale aj bezhotovostné transakcie, upozorňuje Plus jeden deň

VÚB banka 

VÚB banka zavádza nový cenník už od 1. júla tohto roku. Hlavnou zmenu je poplatok za vedenie účtu, ktorý banka zvýši z pôvodných 6 eur na 7 eur za mesiac. Banka tiež zvýši poplatok za účet pre mladých. Namiesto doterajších troch eur si priplatia o 50 centov viac. 

Za výber hotovosti z bankomatu inej banky, cez službu Cash advance na Slovensku a v SEPA krajinách, VÚB banka zvyšuje poplatok z 3,50 eura na 4 eurá. Zvýšia aj vklad hotovosti. Od júna si za túto službu priplatíš o 20 centov viac a vklad ťa vyjde na 0,50 eura. 

Tatra banka 

Tatra banka zavádza nový cenník už od 31. mája 2024. Za vedenie bežného účtu si klienti namiesto 5 eur zaplatia 7 eur. 

Za výber hotovosti z bankomatov iných bánk na Slovensku či v zahraničí si v prípade debetných kariet priplatíš o 2 eurá navyše a po novom budeš platiť 5 eur. V prípade kreditných kariet Visa sa poplatok zvýši ešte viac, z pôvodných 5 eur na 10 eur. 

Raiffeisen bank 

Klienti Raiffeisen bank si za služby priplatia viac už od 31. mája tohto roku. Banka zvyšuje poplatok za každú platbu kartou za stávkovanie, lotériu a hazardné hry z 2,50 eura na 4 eurá. Ostatné platby kartou doma a v zahraničí ostávajú bez zmeny a budú naďalej zahrnuté v cene účtov.

Slovenská sporiteľňa

Banka mení cenník od 1. júla 2024. Od tohto dátumu mení poplatok za vedenie debetnej karty Visa Platinum. Namiesto 8 eur budú klienti platiť o 2 eurá viac. Ďalej zvyšuje aj mesačný poplatok za kreditnú kartu Visa Classic. Klienti nebudú platiť  2,25 eura, ale 3 eurá. Držitelia kariet Visa Gold si mesačne zaplatia 9 eur a nie 8 eur. 

Ilustračná fotka.
Ilustračná fotka. Zdroj: Tatra banka, Google maps
Domov
Zdieľať
Diskusia