Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Nina Miščíová TASR
22. mája 2024 o 10:47
Čas čítania 0:30

Pri Žiline spozorovali skupinu štyroch medveďov. Pohybovali sa neďaleko domov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Obyvatelia malej obce pri Žiline spozorovali počas minulého víkendu spolu až päť medveďov.

Obyvateľov Lietavskej Lúčky zasiahla v piatok správa o výskyte medveďa v okolí obce, informoval portál zilinak.sk. O deň neskôr obyvatelia spozorovali pri obci Turany skupinu štyroch medveď. Išlo pravdepodobne o medvedicu s mláďatami. Skupina medveďov sa pohybovala neďaleko hlavnej cesty, zhruba 500 metrov od rodinných domov.

20. apríla 2024 o 10:44 Čas čítania 0:37 MAPA: Pozri si, kde všade tento rok na Slovensku spozorovali medveďa. Na viacerých miestach hlásili aj útoky MAPA: Pozri si, kde všade tento rok na Slovensku spozorovali medveďa. Na viacerých miestach hlásili aj útoky

Poslanci schválili nový zákon

Pre výskyt medveďa hnedého sa bude po novom vyhlasovať mimoriadna situácia ako pri zemetrasení či teroristickom útoku. Po jej vyhlásení bude zakázané vytvárať vnadiská, ktoré by mohli medvede prilákať. Zároveň bude samospráva povinná odstrániť už existujúce vnadiská na území s vyhlásenou mimoriadnou situáciou.

Vyplýva to z novely zákona o ochrane prírody, ktorou sa mení aj zákon o civilnej ochrane. Právnu úpravu v utorok definitívne schválili poslanci Národnej rady (NR) SR. Rokovali o nej v skrátenom legislatívnom konaní.

medvede
Zdroj: Facebook/Ľuboš H.



Domov
Zdieľať
Diskusia