Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
🎫 Vyhraj lístky na festivaly: Grape, Sziget, Pohoda, Lovestream a ďaľšie letné festivaly
TASR
23. mája 2024, 15:30
Čas čítania 0:34

Sudca prerušil stíhanie v kauze Dušana Kováčika. Obvinený je z prijatia 50-tisícového úplatku

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

V korupčnej kauze špeciálneho exprokurátora Dušana Kováčika prerušili stíhanie.

Sudca Špecializovaného trestného súdu prerušil trestné stíhanie v korupčnej kauze bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika. Piatkový termín hlavného pojednávania na banskobystrickom pracovisku ŠTS preto zrušili. Informovala o tom hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková.

„Dnes bolo Generálnej prokuratúre SR zo strany ŠTS oznámené, že sa termín hlavného pojednávania dňa 24. mája ruší z dôvodu prerušenia trestného stíhania, pričom žiadne bližšie okolnosti neboli súdom špecifikované,“ uviedla pre TASR hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Zuzana Drobová. Prokuratúra podľa jej slov aktuálne nedisponuje uznesením o prerušení trestného stíhania v danej trestnej veci.

Dušana Kováčika obžaloba viní zo zločinu prijímania úplatku. V roku 2016 mal v špeciálne upravenej knihe prijať 50-tisíc eur od spoluobžalovaného Petra Košča za to, že bude blokovať stíhanie v dvoch trestných veciach. Obaja vinu popierajú.

Vlani v novembri bolo v prípade ukončené dokazovanie a začali sa záverečné reči. Viac o kauzách Dušana Kováčika si prečítaš u nás

kováčik
Zdroj: TASR/Ján Krošlák
Domov
Zdieľať
Diskusia