Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
TASR
25. mája 2024 o 7:40
Čas čítania 0:33

Eurokomisia nám vyplatí ďalšiu časť z plánu obnovy. Slovensko dostane viac ako 900 miliónov eur.

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Eurokomisia vyplatí Slovensku štvrtú tranžu z plánu obnovy.

Slovensku nič nestojí v ceste, aby sa dostalo k 923 miliónom eur prostredníctvom štvrtej žiadosti národného plánu obnovy a odolnosti. Informoval vicepremiér pre plán obnovy Peter Kmec spolu s ministrom spravodlivosti SR Borisom Suskom.

Kmec spresnil, že cieľom spoločnej návštevy s ministrom Suskom bolo vyhodnotiť stav implementácie národného plánu obnovy, najmä s dôrazom na štvrtú platbu. „Môžem skonštatovať, že Slovensko splnilo všetkých 15 míľnikov zo štvrtej žiadosti o platbu, a teda pri hodnotení nič nestojí v ceste, aby sa dostalo k 923 miliónom eur z tejto štvrtej žiadosti,“ opísal situáciu vicepremiér.

„Platí však, že spolu s eurokomisiou sme skonštatovali, že štvrtá žiadosť o platbu bola úspešne splnená a Slovensko sa môže tešiť na 923 miliónov eur,“ odkázal.

Susko spresnil, že komunikácia s eurokomisiou bude pokračovať ďalej aj po eurovoľbách a zmene súčasnej exekutívy EÚ a takisto v nasledujúcich rokoch. 

kmec
Zdroj: TASR/Jakub Kotian
Domov
Zdieľať
Diskusia