Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
27. mája 2024 o 20:42
Čas čítania 0:28

Matovičova manželka nakúpila cenné papiere za 350-tisíc eur. Sprostredkovateľ nepreveril, odkiaľ ich má, a tak dostal pokutu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Manželka Igora Matoviča nakúpila cenné papiere za veľkú sumu. Firma však nedostatočne preskúmala pôvod peňazí.

  • Pavlína Matovičová podľa informácií portálu Aktuality.sk nakúpila cenné papiere v hodnote 350-tisíc eur.
  • Firma Valor, ktorá nákup sprostredkovala, dostala pokutu vo výške 20-tisíc eur.
  • Spoločnosť nedostatočne preverila, odkiaľ financie pochádzali.

Prečo je to dôležité: V demokracii by finančné aktivity politikov aj ich blízkeho okolia mali byť pod drobnohľadom. Medializácia obdobných prípadov prispieva k tomu, že sú pod verejnou kontrolou a musia vysvetľovať svoje konanie.

Širší kontext: Informácie o pokutovaní firmy Valor zverejnila finančná spravodajská jednotka v januári tohto roka. Bývalý premiér a minister financií Igor Matovič tvrdí, že nemá prehľad o peniazoch vo svojej domácnosti a nevlastní ani len bankomatovú kartu. O financie v rodine sa podľa jeho slov stará jeho manželka. Matovič podľa majetkového priznania nevlastní žiadnu nehnuteľnosť či auto.

MATOVIČ, PAVLÍNA MATOVIČOVÁ
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj
Domov
Zdieľať
Diskusia