Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
29. mája 2024 o 16:32
Čas čítania 0:49

Obrovský zvrat v prípade unesenej a znásilnenej Sone: vyšetrovanie prípadu zastavili, odborníci prišli s novým posudkom

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Odborníci prišli s novým znaleckým posudkom, ktorý mení celý prípad únosu a znásilnenia mladej študentky.

  • Prokuratúra zastavila vyšetrovanie prípadu záchranára, ktorý vraj v septembri uniesol a znásilnil študentku Soňu
  • Odborníci vykonali rozsiahle znalecké dokazovanie, ktoré preukázalo duševnú chorobu páchateľa.

  • Podľa prokuratúry nevedel obvinený v čase spáchania oboch skutkov ovládať svoje správanie a ani rozpoznať protiprávne nebezpečenstvo svojich činov, píšu tvnoviny.

Prečo je to dôležité: Prípad študentky Sone zo septembra minulého roku bol vysoko medializovaný. V prípade sa aktuálne udial výrazný posun. 

Citát: „Dôvodom rozhodnutia o zastavení trestného stíhania I. P. bola skutočnosť, že v čase spáchania oboch skutkov v dôsledku duševnej choroby, ktorou trpel, nevedel ovládať svoje konanie a ani rozpoznať nebezpečenstvo svojho protiprávneho konania,“ uviedla hovorkyňa Krajskej prokuratúry Bratislava Gabriela Kováčová.

Širší kontext: 22-ročná študentka 10. septembra 2023 bez stopy zmizla. Soňa v noci vystúpila na zastávke a nachádzala sa len 150 metrov od svojej bytovky. Obvinený záchranár ju sledoval už z mesta. Počkal si ju pred domom a injekciou jej vpichol látku, po ktorej zostala omámená. Na rukách ju odniesol do auta.

26. júla 2024 o 16:23 Čas čítania 4:02 Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra

Mladú študentku našli 11. septembra ráno pred nemocnicou v Petržalke. Nezvestná bola 26 hodín. Hneď na ďalší deň policajti zadržali podozrivého záchranára. Mal pri sebe injekcie s rôznymi látkami vrátane ketamínu. DNA študentky objavili na kľučke na sťahovanie okien v aute záchranára, na plachte v jeho byte aj vo vani.

Ilustračná fotka.
Ilustračná fotka. Zdroj: Facebook/Mestská polícia
Domov
Zdieľať
Diskusia