Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
Eva Thonhauserová
31. mája 2024 o 15:01
Čas čítania 0:35

Pridávať plyn, keď nevidíš hliadku, sa neoplatí. Pod Strečnom zaviedli dopravnú novinku, bude ťa sledovať dron

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Žilinská polícia našla nový spôsob, ako lepšie a efektívnejšie kontrolovať plynulosť a bezpečnosť cestnej premávky.

  • Na frekventovanej ceste č. I/18 Strečno – Dubná Skala merajú žilinskí policajti rýchlosť áut po novom aj pomocou dronu.
  • Dron nekontroluje len rýchlosť vozidla, ale aj celkové dodržiavanie pravidiel cestnej premávky, ako napríklad porušovanie zákazu používania mobilov za volantom.

Prečo je to dôležité: Vďaka dopravným novinkám či správam môžu šoféri zvýšiť bezpečnosť pri vedení vozidla. Zverejňovaním podobných dopravných informácií môže polícia preventívne prispieť k dodržiavaniu predpisov a zamedziť porušovaniu predpisov. 

Citát: „Zameriavame sa najmä na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky, najvyšších dovolených rýchlostí jazdy, zisťovanie priestupkov v dynamike cestnej premávky, povinností vodiča či zákazu používania telefónnych prístrojov,“ priblížila polícia na sociálnej sieti.

Širší kontext: Cesta pod Strečnom je rizikový dopravný úsek. Policajti na ňom hlásia početné dopravné nehody. Aj vďaka zapojeniu dronu do kontrolovania predpisov a plynulosti cestnej premávky sa môže policajtom podariť zvýšiť bezpečnosť na cestách. Polícia zverejnila video, ktoré dokumentuje, ako vyzerá kontrolovanie premávky dronom v praxi.

19. mája 2024 o 14:50 Čas čítania 0:26 Vodiči na Slovensku si musia dávať pozor na známu problematickú značku. Nevedia, ako funguje, a tak dostávajú pokuty Vodiči na Slovensku si musia dávať pozor na známu problematickú značku. Nevedia, ako funguje, a tak dostávajú pokuty
Domov
Zdieľať
Diskusia