Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
4. júna 2024 o 18:49
Čas čítania 0:27

Ryanair a easyJet dostali za nekalé praktiky pokutu 150 miliónov eur. Cestujúcim účtovali viac, ako mali

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Známe nízkonákladové letecké spoločnosti dostali veľké pokuty.

Španielsko udelilo leteckým spoločnostiam Ryanair a easyJet pokuty za to, že účtovali cestujúcim príplatky za príručnú batožinu. Celková výška pokuty dosiahla sumu 150 miliónov eur, informuje The Guardian.

Podľa súdu spoločnosti účtovali aj dodatočné poplatky za rezerváciu priľahlých sedadiel pre deti a iné závislé osoby. Vyšetrovanie poukázalo na to, že mali problém aj s transparentnosťou cien počas online rezervácií. Spoločnosti zároveň zakázali na letiskách platby v hotovosti. Za nekalé praktiky im hrozí, že v budúcnosti nebudú môcť účtovať cestujúcim poplatky za príručnú batožinu.

„Sankcionovanie tohto postupu obmedzuje možnosť platiť len za základné služby a prinútilo by všetkých cestujúcich uzavrieť zmluvu o preprave príručnej batožiny, aj keď ju nepotrebujú,“ informuje španielska letecká spoločnosť ALA, ktorú súd taktiež sankcionoval.

Ryanair, lietadlo
Zdroj: TASR/František Iván
Domov
Zdieľať
Diskusia