Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová TASR
5. júna 2024 o 17:48
Čas čítania 0:41

Za parkovanie si ľudia priplatia viac už aj v centre Bratislavy. Mesto rozširuje parkovací systém o nové lokality

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Bratislava chystá rozšíriť systém PAAS do ďalšej lokality.

  • Hlavné mesto plánuje tento rok spustiť ďalšiu zónu regulovaného parkovania v bratislavskom Starom Meste.
  • Má ísť o lokalitu SM2 Hrad – Sokolovňa, ktorá je ohraničená ulicami Palisády, Štefánikova, Pražská, Na Slavíne, Stará vinárska a Mudroňova.
  • Lokalitu spoplatnia pre návštevníkov cez pracovné dni v čase od 8.00 do 24.00 h sadzbou od 1,50 do dvoch eur na hodinu.

Prečo je to dôležité: Parkovacia politika je intenzívnou témou nielen v hlavnom meste Slovenska. Pre mnohých vodičov môžu nové opatrenia predstavovať problém, iní si však systém PAAS pochvaľujú.

Citát: „Po zavedení parkovacej politiky PAAS bude v zóne SM2 možné parkovať už len s platnou parkovacou kartou PAAS alebo po úhrade hodinového parkovného,“ pripomína bratislavský magistrát. 

Širší kontext: Dopravný návrh čoskoro zverejnia na webe PAAS. Obyvateľom predstavia projekt 17. júna o 17.00 h online s možnosťou kladenia otázok. Pripomienky alebo otázky k návrhu projektu bude možné zasielať do 30. júna.

Systém Bratislavského parkovacieho asistenta, ktorý bratislavská samospráva označuje za jednu z najväčších reforiem v hlavnom meste, spustili v prvých troch zónach začiatkom roka 2022. Systém mesto postupne rozširuje.

Anketa:
Myslíš si, že táto parkovacia politika prináša do Bratislavy viac výhod alebo nevýhod? 
Viac výhod. 
Viac nevýhod. 
Nemám na to názor. 
Viac výhod. 
29 %
Viac nevýhod. 
64 %
Nemám na to názor. 
7 %
6. februára 2024 o 7:28 Čas čítania 0:40 Bratislava spúšťa parkovaciu politiku na nových uliciach. Ľudia budú platiť v ďalších frekventovaných lokalitách Bratislava spúšťa parkovaciu politiku na nových uliciach. Ľudia budú platiť v ďalších frekventovaných lokalitách
Domov
Zdieľať
Diskusia