Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Nina Miščíová
6. júna 2024 o 10:24
Čas čítania 0:49

Po zrážke vlakov v Pardubiciach museli hospitalizovať aj Slovákov, potvrdila nemocnica. RegioJet smeroval do Košíc

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Po zrážke vlakov v Pardubiciach previezli do nemocnice aj Slovákov. Tragédia si doposiaľ vyžiadala štyri životy.

Vo vlaku RegioJet, ktorý sa v noci zrazil s nákladnou súpravou v Pardubiciach, cestovali aj Slováci. Niektorých z nich museli po nehode hospitalizovať, potvrdila hovorkyňa pardubickej nemocnice pre RTVS.

V noci zo stredy na štvrtok sa v českých Pardubiciach zrazil rýchlik s nákladným vlakom. Išlo  o vlak súkromnej spoločnosti RegioJet smerujúci z Prahy do Košíc a súpravu Cargo Českých dráh.

Na mieste nehody zasahujú všetky záchranné zložky. Nehoda si doposiaľ vyžiadala štyri obete. V čase nehody bolo vo vlaku RJ 1021 viac ako 300 pasažierov.

Pri nehode zomreli štyria ľudia a najmenej 27 sa ich zranilo. Príčiny nehody vyšetruje polícia a železničná inšpekcia.


Na miesto v noci vyrazil minister vnútra Vít Rakušan aj minister dopravy Martin Kupka, obaja vyjadrili sústrasť rodinám obetí. Na sociálnej sieti X ľútosť prejavil aj premiér Petr Fiala. „Zrážka dvoch vlakov v Pardubiciach je veľké nešťastie. Všetci myslíme na obete a zranených. Vyjadrujem úprimnú sústrasť všetkým pozostalým,“ napísal predseda českej vlády. Prejav sústrasti a želanie skorého uzdravenia zraneným vo štvrtok pripojil aj český prezident Petr Pavel.

Domov
Zdieľať
Diskusia