Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
Eva Thonhauserová
6. júna 2024 o 17:28
Čas čítania 0:31

Čoskoro na Slovensko dorazia silné búrky. Zasiahnu všetky regióny, v niektorých lokalitách môže vzniknúť aj tornádo (+ mapa)

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Už o pár hodín dorazia na naše územie ďalšie silné búrky.

  • Slovensko dnes večer a v noci zasiahnu veľmi intenzívne a nebezpečné búrky.
  • SHMÚ vydal už výstrahy 1. aj 2. stupňa. Najsilnejšie búrky sa budú v nočných hodinách sústreďovať pri severných hraniciach krajiny. 
  • Meteorológovia nevylučujú ani vznik tornád, informuje iMeteo
     

Prečo je to dôležité: Slovákov čaká nebezpečné počasie a môže napáchať mnohé škody. Informovanie o možných rizikách a nebezpečenstvách môže eliminovať škodové udalosti.  

Širší kontext: Búrky v túto noc môžu sprevádzať rôzne sprievodné prejavy, ako napríklad silný vietor, krupobitie či dokonca aj vznik tornád. Meteorológovia odporúčajú obyvateľom pod Tatrami, aby v noci ostali doma.

Súčasne majú obmedziť svoj pohyb mimo domova aj počas večera. Autá by nemali parkovať pod domami. Pôda je v tejto oblasti premočená po intenzívnych zrážkach a silný vietor môže ľahšie vyvracať stromy. Môže dôjsť aj k výpadkom elektriny. 

búrky, výstrahy
Zdroj: SHMÚ
búrky, výstrahy
Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia