Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
11. júna 2024 o 19:06
Čas čítania 1:12

Tréner si odfotil malé deti počas plaveckého výcviku. Vedenie bratislavskej školy tvrdí, že išlo o náhodné vytvorenie fotografie

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Tréner z Plaveckej akadémie v Rači čelí vážnym obvineniam.

  • Tréner Plaveckej akadémie v Rači odfotil polonahé deti materskej školy počas kurzu plávania. Na incident upozornil rodič vo facebookovej skupine.
  • Na stranu trénera sa pod príspevkom vo facebookovej skupine postavilo množstvo rodičov, ktorí tvrdia, že s ním mali len dobré skúsenosti.
  • Manažérka akadémie uviedla, že išlo o náhodné vytvorenie fotografie. Podľa jej slov došlo k nedostatočnej komunikácii medzi zainteresovanými stranami, čo následne vyvolalo zbytočný rozruch medzi rodičmi najmä na Facebooku, informuje portál Regióny.sk. Tréner fotografiu vymazal.

Prečo je to dôležité: Deti sú mimoriadne zraniteľné a ich ochrana by mala byť prioritou. Akékoľvek podozrenie z nevhodného správania, ako je fotografovanie polonahých detí, sa musí brať vážne a musí byť dôkladne prešetrené.

Citát: „Predmetný výcvik realizoval náš tréner, ktorý počas rozcvičky detí pred začiatkom plávania telefonicky komunikoval so svojím známym, túto komunikáciu práve ukončoval slovami ‚musím končiť, už som v práci…‘ a zároveň spravil fotografiu detí pripravujúcich sa na plávanie, ktorú pripojil k správe. Tréner použil svoj súkromný telefón, čo je v rozpore s našimi internými predpismi, deti boli oblečené v plavkách, mali plavecké čiapky a okuliare,“ uviedla manažérka akadémie.

21. augusta 2024 o 16:20 Čas čítania 4:30 Obchádzanie sankcií voči Rusku? Slovenský vývoz do viacerých krajín sa po začiatku vojny zdvojnásobil Obchádzanie sankcií voči Rusku? Slovenský vývoz do viacerých krajín sa po začiatku vojny zdvojnásobil

Širší kontext: „Dnes to riešili učiteľky priamo na plávaní, keď si to všimli. Samozrejme, ,pán‘ si schoval telefón. Nakoniec sa to riešilo s recepciou a túto perver*** fotku vymazal. Recepčná povedala, že sa to nebude opakovať,“ napísal rodič na sociálnej sieti.

Incident si všimla jedna z učiteliek materskej školy, ktorá trénera slovne upozornila. Ten jej podľa manažérky vzhľadom na časovú tieseň iba odvrkol, na čo učiteľka údajne reagovala nahrávaním detí, ako aj trénera pri výcviku, čo je taktiež zakázané. Záznamy následne obidvaja vymazali. 

„Ubezpečujeme týmto všetkých, že išlo o náhodné porušenie našich interných predpisov bez toho, aby došlo k akejkoľvek ujme, a bez narušenia výcviku, súkromia a bezpečia detí v našom zariadení. Ospravedlňujeme sa za neuvážené správanie trénera, ktoré sa už nebude opakovať,“ dodali.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Aquacentrum Šutka/propagační material
Domov
Zdieľať
Diskusia