Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
13. júna 2024 o 10:39
Čas čítania 0:42

Čakala na zastávke a spadlo na ňu sklo. Slovenka skončila v nemocnici, nemôže otáčať hlavou

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Na ženu čakajúcu na autobus sa zrútilo sklo.

  • Na ženu, ktorá čakala na zastávke v Poprade, spadlo minulý týždeň strešné sklo.
  • Slovenka ležala v nemocnici s otrasom mozgu a po pár dňoch ju prepustili.
  • Mesto uviedlo, že prístrešky patria výhradne pod správu firmy euroAWK, ktorú už oslovili a požiadali ju o preverenie technického stavu všetkých zastávok.

Prečo to je dôležité: Informovaním o nebezpečných incidentoch na verejne prístupných miestach možno eliminovať ďalšie potenciálne riziká.


Citát: „Interne robíme všetko pre to, aby sme podobným nešťastným udalostiam predišli. Po minulotýždňovej udalosti sme zintenzívnili priebežnú kontrolu prístreškov, komponentov a skiel všetkých prístreškov v meste Poprad,“ uvádza vo vyjadrení spoločnosť euroAWK.

Širší kontext: Incident sa stal vo štvrtok 6. júna o 15.00 hod. pri popradskom Dome kultúry. Žena ležala v nemocnici so zraneniami 3 dni. Zdravotné ťažkosti však podľa jej sestry naďalej pretrvávajú. Údajne ju bolí hlava, nemôže ju otočiť do strany a má seknutý celý krk.

Mesto vyzvalo spoločnosť na to, aby zabezpečila prevenciu, nech sa takýmto incidentom v budúcnosti predchádza. Zastávky firma montovala v roku 2021 a životnosť majú mať až 15 rokov. Spoločnosť po incidente zintenzívnila priebežnú kontrolu prístreškov. 

Domov
Zdieľať
Diskusia