Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
14. júna 2024 o 12:59
Čas čítania 0:38

V Šamoríne vo veľkom ponúkali fejkové hodinky Apple či oblečenie Louis Vuitton. Falzifikáty mohli predať za 100 000 eur

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Finančná správa odhalila nelegálny biznis v Šamoríne.

  • Príslušníci finančnej správy zadržali počas kontroly v Šamoríne 2 597 falzifikátov. Pokiaľ by tovar predávali za cenu originálov, tak by celková hodnota presiahla sumu 100-tisíc eur.
  • Išlo o kryty na mobilné telefóny, plyšové hračky, obuv, zberateľské kartičky, albumy a smart hodinky, pri ktorých vzniklo podozrenie z falšovania ochranných známok spoločností Apple, Louis Vuitton, Gucci, Pokemon a FIFA.
  • Zástupcovia majiteľov ochranných známok potvrdili, že ide o falošný tovar.

Prečo je to dôležité: Nezákonný predaj a distribúcia falzifikátov porušuje autorské práva. Príslušníci finančnej správy upozorňujú, že falošné výrobky môžu byť svojím vyhotovením, kvalitou spracovania alebo zložením nebezpečné pre zdravie.

Citát: „Falzifikáty svetových značiek za vyše 100 000 eur zaistili ozbrojení príslušníci finančnej správy z Colného úradu Trnava. Majiteľ ich ponúkal na predaj v jednej z predajní v Šamoríne,“ informujú na webe.

Širší kontext: Osobám, ktoré predávajú falzifikáty, hrozí okrem zničenia tovaru aj trestné stíhanie a pokuta do výšky 67 000 eur. „Za opakované porušenie uloží colný úrad pokutu až do výšky 135 000 eur,“ upozornili. 

Finančná správaFinančná správaFinančná správaFinančná správa
Zobraziť galériu
(5)
Domov
Zdieľať
Diskusia