Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
18. júna 2024 o 9:23
Čas čítania 1:11

Danko, Žiga aj Šutaj Eštok fandili Slovákom priamo vo Frankfurte. V rovnakom čase tam bol vládny špeciál, pracovný program nemali

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Viacerí vládni predstavitelia sa nachádzali na štadióne vo Frankfurte. Podľa radaru sa v meste nachádzal aj vládny špeciál, ktorý priletel do mesta ráno a odletel po zápase. Politici neinformovali, že by mali v Nemecku pracovný program.

  • Z bratislavského letiska odletelo v pondelok o šiestej ráno vládne lietadlo Airbus A-319 do Frankfurtu, kde slovenská reprezentácia odohrala prvý zápas turnaja Euro 2024. Po večernom zápase sa lietadlo vrátilo naspäť do Bratislavy. 
  • Na zápase sa nachádzal predseda SNS Andrej Danko a minister práce Erik Tomáš (Hlas). Podľa informácií denníka SME zápas na štadióne sledovali aj predseda parlamentu Peter Žiga (Hlas) a minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas).
  • O využití vládneho lietadla rozhoduje minister vnútra.
  • Ani jeden zo spomínaných predstaviteľov neavizoval, že by mal v pondelok v Nemecku pracovný program. Lietadlo tak zrejme použili na súkromné účely.

Prečo je to dôležité: Vládne lietadlá sú určené na oficiálne účely a ich využívanie na súkromné aktivity môže znamenať plytvanie verejnými zdrojmi. Andrej Danko v minulosti kritizoval vtedajšieho prezidenta Kisku za to, že odletel z Bratislavy do Popradu vládnym lietadlom na súkromný účel. 

Citát: „V zástupe ochrankárov si tam vykračoval Andrej Danko, zastupujúci predseda parlamentu Peter Žiga, minister vnútra Matúš Šutaj Eštok, minister školstva Tomáš Drucker a minister práce, sociálnych vecí a rodiny Erik Tomáš,“ informoval portál Pluska.sk.

27. júna 2024 o 14:30 Čas čítania 4:12 Kritizovanú bratislavskú kaviareň ľudia obvinili, že okopírovala dizajn poľskej pekárne. Z Varšavy nám napísali, že to nie je ok Kritizovanú bratislavskú kaviareň ľudia obvinili, že okopírovala dizajn poľskej pekárne. Z Varšavy nám napísali, že to nie je ok

Širší kontext: Cena letu stojí podľa rôznych leteckých portálov približne 7000 eur. Cena za let naspäť na Slovensko sa mohla pohybovať okolo 30-tisíc eur. Podľa informácií denníka sa vládni predstavitelia nachádzali v zóne, v ktorej mali k dispozícii zadarmo jedlo a nápoje. Cena lístkov sa v tomto úseku pohybuje okolo 1 250 až 2 500 eur v závislosti od konkrétnych miest.

Andrej Danko v minulosti kritizoval vtedajšieho prezidenta Andreja Kisku, ktorý využil vládne lietadlo na súkromné účely. „Nedovolí si to premiér ani jeden ústavný činiteľ. Ostal som v šoku, že niekto nevie rozoznať, čo je súkromné a štátne. Objednať lietadlo pre svojich blízkych z Popradu do Košíc a na to muselo vzlietnuť lietadlo z Bratislavy?“ kritizoval Danko prezidenta za súkromné využitie lietadla. 

Domov
Zdieľať
Diskusia