Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
Barbora Fábryová
19. júna 2024 o 15:20
Čas čítania 0:35

Putina sprevádzajú stíhačky aj vo vlastnej krajine. Ruský nezávislý portál píše, že prezident sa bojí

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Vladimir Putin zmenil svoje bezpečnostné opatrenia a pri domácich letoch ho sprevádza vojenské lietadlo.

  • Ruský prezident Vladimir Putin sa vraj bojí lietať aj vo svojej vlastnej krajine. Začala ho preto počas každého letu sprevádzať stíhačka, informuje poľská spravodajská televízia, upozornil na to RTVS.
  • Nezávislý ruský portál AGENSTVO napísal, že Putina na cestu do Jakutska sprevádzalo vojenské lietadlo.
  • Putina stíhačka doteraz sprevádzala iba na zahraničných cestách. Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov tvrdí, že sa z bezpečnostných dôvodov rozhodli pre zvýšené opatrenia.

Prečo je to zaujímavé: Vladimir Putin sa kvôli bezpečnosti rozhodol používať pri domácich návštevách vojenskú ochranu. Tá môže súvisieť s jeho politickým štýlom, vnútornou bezpečnostnou situáciou a širšími geopolitickými kontextmi. Ruský prezident ňou vie pred obyvateľmi demonštrovať svoju moc či zastrašiť svojich oponentov.

Širší kontext: Poľská televízia pripomína, že vojaci na medzinárodných návštevách pravidelne sprevádzajú Vladimira Putina. Sprevádzali ho aj na návšteve Bieloruska, napriek tomu, že Putin považuje Alexandra Lukašenka za najbližšieho spojenca. 

Prečítaj si aj tieto články:

19. júna 2024 o 10:20 Čas čítania 0:41 Putin sa spojil s Kim Čong-unom. Severokórejský líder podporil inváziu na Ukrajine Putin sa spojil s Kim Čong-unom. Severokórejský líder podporil inváziu na Ukrajine
15. júna 2024 o 9:30 Čas čítania 3:32 Zhorená Putinova chata na Sibíri: v izolovanom komplexe je „mesto“ pod zemou. Putin tu na začiatku vojny ukryl celú rodinu Zhorená Putinova chata na Sibíri: v izolovanom komplexe je „mesto“ pod zemou. Putin tu na začiatku vojny ukryl celú rodinu
14. júna 2024 o 17:29 Čas čítania 1:06 Putin zverejnil podmienky ukončenia vojny. Ak by ich Ukrajina splnila, bol by vraj ochotný rokovať o mieri Putin zverejnil podmienky ukončenia vojny. Ak by ich Ukrajina splnila, bol by vraj ochotný rokovať o mieri
Domov
Zdieľať
Diskusia