Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
Barbora Fábryová
20. júna 2024 o 9:55
Čas čítania 0:42

Nadácia Zastavme korupciu podáva podnet na Šimkovičovú a Kotlára. V tričku s logom jachtárskeho klubu mohla porušiť zákon

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Martina Šimkovičová a Peter Kotlár sa na spoločnej dovolenke v Chorvátsku odfotili v tričkách s logom jachtárskeho klubu.

  • Nadácia Zastavme korupciu podáva podnet na ministerku kultúry Martinu Šimkovičovú a splnomocnenca vlády SR pre preverenie procesu riadenia a manažovania zdrojov počas pandémie covidu-19 Petra Kotlára.
  • Šimkovičová a Kotlár, ktorí spolu dovolenkovali v Chorvátsku, vraj mohli s logom jachtingu porušiť zákon. Ak sa preukáže, že zákon porušili, hrozí im pokuta vo výške ročného platu.

Prečo je to dôležité: Martina Šimkovičová aj Peter Kotlár mohli svojím konaním potenciálne porušiť zákon. Nadácia Zastavme korupciu sa preto obrátila na parlamentný výbor. 

Citát: „Martina Šimkovičová a Peter Kotlár sa počas parlamentnej schôdze zúčastnili na jachtárskych pretekoch v Chorvátsku. Na zverejnených fotografiách nosia obrandované tričká firmy, ktorá zájazdy ponúka. Zákon verejným funkcionárom zakazuje využívať svoje postavenie na propagáciu komerčných firiem,“ napísala nadácia na Facebooku. 

Širší kontext: Ministerka kultúry Martina Šimkovičová mala v utorok 11. júna v NR SR predložiť návrh novely zákona o mediálnych službách. Šimkovičová do parlamentu neprišla.

24. septembra 2024 o 18:40 Čas čítania 8:36 Šišoláková z 360°: V STVR mi oznámili, že nemám opúšťať kanceláriu, kým nepodpíšem výpoveď (Rozhovor) Šišoláková z 360°: V STVR mi oznámili, že nemám opúšťať kanceláriu, kým nepodpíšem výpoveď (Rozhovor)

Ministerka bola spolu so splnomocnencom vlády na prešetrenie riadenia pandémie Petrom Kotlárom na súkromnej zahraničnej ceste v Chorvátsku. Dvojica sa zúčastnila na jachtárskych pretekoch.

Ak chceš vedieť viac, prečítaj si tieto články:

12. júna 2024 o 15:22 Čas čítania 0:53 Šimkovičová mala v parlamente predložiť dôležitý návrh. Namiesto toho sa plavila na jachte v Chorvátsku Šimkovičová mala v parlamente predložiť dôležitý návrh. Namiesto toho sa plavila na jachte v Chorvátsku
19. júna 2024 o 14:40 Čas čítania 0:40 V Bibiane hľadajú novú riaditeľku, ponúkajú plat 1200 eur. Šimkovičovej nominantka nevydržala ani tri mesiace V Bibiane hľadajú novú riaditeľku, ponúkajú plat 1200 eur. Šimkovičovej nominantka nevydržala ani tri mesiace
21. mája 2024 o 19:34 Čas čítania 0:59 Parlament schválil kritizovanú novelu zákona o Fonde na podporu umenia. Pred parlamentom proti nej protestovali umelci Parlament schválil kritizovanú novelu zákona o Fonde na podporu umenia. Pred parlamentom proti nej protestovali umelci

Domov
Zdieľať
Diskusia