Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
Barbora Fábryová
20. júna 2024 o 12:11
Čas čítania 0:43

Vedci poslali vláde otvorenú výzvu. Kritizujú Kotlára, ktorý tvrdil, že pandémia na Slovensku nebola

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Odborníci chcú, aby vláda akceptovala vedecké poznatky a rešpektovala názor vedcov.

  • Vedci a lekári poslali vláde otvorenú výzvu na rešpektovanie vedeckých poznatkov v oblasti zdravia verejnosti.
  • Odkazujú, že rešpektovanie iných názorov nemôže znamenať popieranie základných vedeckých poznatkov.
  • Odborníci vyzývajú, aby vláda odvolala Petra Kotlára, ktorý zapríčinil, že Slovensko ako jediné zo 190 krajín neprijalo nové zdravotnícke postupy.

Prečo je to dôležité: Spochybňovanie vedeckých poznatkov a šírenie dezinformácií ohrozuje spoločnosť a degraduje prácu odborníkov.

Citát: „Vyzývame preto vládu, aby na rokovania s WHO nominovala kvalifikovaného odborníka z oblasti epidemiológie a verejného zdravia. V duchu jej vlastnej kampane teda vyzývame vládu, aby rešpektovala iné názory, v tomto prípade názory odborníkov v oblasti zdravia verejnosti, a nehazardovala so zdravím a životmi svojich obyvateľov,“ napísali vo výzve.

Širší kontext: Na Slovensku zomrelo na ochorenie covid-19 viac ako 20-tisíc ľudí. Splnomocnenec vlády SR pre preverenie procesu riadenia a manažovania zdrojov počas pandémie covidu-19 Peter Kotlár tvrdí, že pandémia na Slovensku nebola. 

24. septembra 2024 o 18:40 Čas čítania 8:36 Šišoláková z 360°: V STVR mi oznámili, že nemám opúšťať kanceláriu, kým nepodpíšem výpoveď (Rozhovor) Šišoláková z 360°: V STVR mi oznámili, že nemám opúšťať kanceláriu, kým nepodpíšem výpoveď (Rozhovor)

Slovenská republika sa na júnovom stretnutí členských krajín Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) v Ženeve verbálne disasociovala, teda dištancovala od prijatia balíka revidovaných článkov Medzinárodných zdravotných predpisov (IHR).

Ak chceš vedieť viac, prečítaj si tieto články:

20. júna 2024 o 7:35 Čas čítania 0:59 Splnomocnenec vlády pre manažovanie pandémie Peter Kotlár: Pandémia covidu-19 na Slovensku nebola, vyhlásil Splnomocnenec vlády pre manažovanie pandémie Peter Kotlár: Pandémia covidu-19 na Slovensku nebola, vyhlásil
20. júna 2024 o 9:55 Čas čítania 0:42 Nadácia Zastavme korupciu podáva podnet na Šimkovičovú a Kotlára. V tričku s logom jachtárskeho klubu mohla porušiť zákon Nadácia Zastavme korupciu podáva podnet na Šimkovičovú a Kotlára. V tričku s logom jachtárskeho klubu mohla porušiť zákon
19. júna 2024 o 20:46 Čas čítania 0:46 SNS chce regulovať sexuálnu výchovu na školách. Toto všetko chce obmedziť SNS chce regulovať sexuálnu výchovu na školách. Toto všetko chce obmedziť
Domov
Zdieľať
Diskusia