Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
21. júna 2024 o 9:41
Čas čítania 0:33

Dnes udrú na Slovensku tropické horúčavy, SHMÚ vydáva výstrahu. Vysoké teploty môžu byť nebezpečné (+ mapa)

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

V piatok potrápia najmä západné Slovensko vysoké teploty.

Slovenský hydrometeorologický ústav varuje pred horúčavami, ktoré dnes zasiahnu Slovensko. Prílev veľmi teplého vzduchu na naše územie spôsobí, že sa teploty sa vyšplhajú na tropických 29 až 34 stupňov Celzia. 

SHMÚ preto vydáva výstrahu pred vysokými teplotami, ktorá platí od 13.00 do 19.00 h. Počítať s nimi treba v celom Bratislavskom a Nitrianskom kraji, vo väčšine okresov Trnavského kraja, ale aj v okresoch Banská Štiavnica, Krupina, Veľký Krtíš a Žarnovica. 

„Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie,
fyzické aktivity a tvorbu požiarov. Uvedená teplota vzduchu nie je v danej ročnej dobe a oblasti nezvyčajná, ale pravdepodobnosť nadmerného zaťaženia organizmu u niektorých osôb je vysoká,“ upozorňuje SHMÚ. Odborníci radia, čomu sa počas horúčav vyhnúť. 

Odborníci varujú pred búrkami

Meteorológovia upozorňujú na búrky, s ktorými treba rátať v celom Bratislavskom, Banskobystrickom, Trenčianskom, Nitrianskom, Trnavskom a Žilinskom kraji. Výstraha prvého stupňa platí od 20.00 h.

počasie
Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia