Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
21. júna 2024 o 15:21
Čas čítania 0:47

Operátor rozširuje pokrytie 5G sieťou. Na interaktívnej mape môžeš pozrieť, ako je na tom tvoja ulica (+ mapa)

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Slovak Telekom rozšíril 5G aj 4G sieť, pribudla i nová mapa pokrytia

  • Mobilný operátor Slovak Telekom rozšíril pokrytie 5G sieťou na 62 % populácie. O takmer 2 % sa rozšírilo aj pokrytie 4G sieťou, ktoré je aktuálne na úrovni 96,6 %. 
  • Pokrytie 5G sieťou po novom pribudlo v piatich mestách, a to v Lipanoch, Nesvadoch, Sabinove, v časti Sečoviec a Tlmačoch. Dokončili aj pokrytie Kolárova, Sniny a Trebišova.
  • Pokrytie sieťami od Telekomu môžeš sledovať v novej mape pokrytia. Nájdeš ju tu.

Prečo je to dôležité: Rozšírenie pokrytia 5G na Slovensku je kľúčové pre technologický pokrok, podporu ekonomického rastu a zlepšenie kvality života. Táto technológia prináša výhody takmer všetkým Slovákom.

Citát: „Spolu je 5G sieť Telekomu už v 88 mestách Slovenska, pričom niektoré sú pokryté čiastočne,“ priblížil hovorca Slovak Telekomu Michal Korec.

Širší kontext: Mobilný operátor rozšíril pokrytie 5G aj do 147 obcí či niekoľkých turistických centier. Na vidieku je tak už pokrytých 658 obcí. Sieť 5G pribudla aj do Vrátnej doliny či na južnú časť Chopku.

Telekom nasadil aj novú mapu pokrytia. Korec priblížil, že v nej možno nájsť farebne odlíšené pokrytie sieťami. Možno v nej prepínať medzi outdoor a indoor pokrytím, sledovať plánovaný či prebiehajúci výpadok a nasadená je aj nová mapa pobočiek.

Prečítaj si aj tieto články: 

29. mája 2024 o 15:00 Čas čítania 3:24 Slováci vymysleli čističku vzduchu aj automatický dávkovač krmiva. Toto sú víťazi študentskej súťaže Enter Programiáda Slováci vymysleli čističku vzduchu aj automatický dávkovač krmiva. Toto sú víťazi študentskej súťaže Enter Programiáda
4. mája 2024 o 9:47 Čas čítania 0:31 VIDEO: Vulgárne správy a vyhrážky smrťou. Telekom upozornil na nenávisť, ktorej novinári na Slovensku čelia VIDEO: Vulgárne správy a vyhrážky smrťou. Telekom upozornil na nenávisť, ktorej novinári na Slovensku čelia
13. septembra 2023 o 20:05 Čas čítania 0:33 Veľký slovenský operátor rozšíril svoju 5G sieť. V týchto regiónoch a obciach pribudlo pokrytie Veľký slovenský operátor rozšíril svoju 5G sieť. V týchto regiónoch a obciach pribudlo pokrytie
telekom
Zdroj: Telekom
Domov
Zdieľať
Diskusia