Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
22. júna 2024 o 14:55
Čas čítania 0:29

Dovolenkári odpaľovali ohňostroj z jachty. Podpálili grécky ostrov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Pasažieri jachty pri pobreží ostrova Hydra v noci na sobotu napriek varovaniam pred manipuláciou s ohňom odpálili ohňostroj, ktorý podpálil jediný les na ostrove.

  • Odpálenie ohňostroja na jachte spôsobilo požiar na gréckom ostrove Hydra. Iskry následne zapálili jediný borovicový les na ostrove. 
  • Páchatelia sa spočiatku pokúšali vzniknutý požiar sami uhasiť, následne však boli nútení zavolať hasičov.
  • Hasičom sa doposiaľ nepodarilo dostať požiar pod kontrolu.

Prečo je to dôležité: Grécko zachvátili v posledných dňoch požiare naprieč celou krajinou. Práve z tohto dôvodu varovali občanov pred manipuláciou s ohňom. Podľa gréckych hasičov vypuklo v krajine za uplynulých 24 hodín až 64 požiarov lesných porastov. 

Širší kontext: Ohňostrojom podpálená oblasť je ťažko dostupnou a hasiči môžu požiar hasiť jedine zo vzduchu alebo z mora. Starosta ostrova Hydra reagoval v rozhovore pre grécku televíziu mimoriadne pobúrene a oznámil, že nezávisle od ústredných úradov podajú na páchateľov trestné oznámenia aj obyvatelia ostrova.

požiar
Zdroj: X/@greekcitytimes
Domov
Zdieľať
Diskusia