Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
22. júna 2024 o 15:44
Čas čítania 0:35

Záujem o letné dovolenky rýchlo rastie, cestovky vraj vypredali 75 % všetkých zájazdov. Najobľúbenejšie je Turecko

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Slováci majú veľký záujem o dovolenky. Cestovné kancelárie hlásia 70 až 75 % zájazdov vypredaných.

  • Záujem Slovákov o letnú dovolenku oproti minulému roku narástol. 
  • Podľa viacerých cestovných kancelárií je v tomto roku o kúpu letných dovoleniek mimoriadny záujem už od spustenia predaja zájazdov first minute.
  • Najväčší záujem majú dovolenkári v tomto roku o Turecko.

Prečo je to dôležité: Slováci, ktorí si nechali výber dovolenky na poslednú chvíľu, budú mať oveľa menší výber. Odborníci odporúčajú s výberom dovolenky neváhať. Pre oneskorencov tak ostanú iba last minute ponuky. 

Citát: „Aktuálne máme na letnú sezónu vypredaných 70 % kapacít. S kúpou letnej dovolenky odporúčame nečakať, keďže kapacity sa rýchlo míňajú a často sa stáva, že dopyt počas letných prázdnin prevyšuje ponuku,“ uviedla hovorkyňa DER Touristik SK Alica Šipošová. 

Širší kontext: Slovenskí dovolenkári čoraz viac nakupujú dovolenky v predstihu. Zvýšený záujem o letné dovolenky first moment zaznamenali viaceré cestovné kancelárie. Záujem narástol medziročne o približne 20 %.

Anketa:
Chystáš sa na letnú dovolenku? 🏖
Áno, chystám. 😊
Tento rok nie. 😏
Áno, chystám. 😊
85 %
Tento rok nie. 😏
15 %

Keď chceš vedieť viac, prečítaj si aj tieto články:

31. mája 2024 o 11:10 Čas čítania 2:47 Letná dovolenka ťa túto sezónu vyjde drahšie. V dôsledku inflácie si Slováci priplatia približne o 8 % viac ako vlani Letná dovolenka ťa túto sezónu vyjde drahšie. V dôsledku inflácie si Slováci priplatia približne o 8 % viac ako vlani
18. júna 2023 o 12:54 Čas čítania 1:17 Kam sa chystajú Slováci na letnú dovolenku? Toto sú najobľúbenejšie destinácie roku 2023 Kam sa chystajú Slováci na letnú dovolenku? Toto sú najobľúbenejšie destinácie roku 2023
1. marca 2024 o 16:21 Čas čítania 1:34 Pripravte sa včas: Zmeny, ktoré by vám mohli dovolenku v Chorvátsku znepríjemniť Pripravte sa včas: Zmeny, ktoré by vám mohli dovolenku v Chorvátsku znepríjemniť
Domov
Zdieľať
Diskusia