Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Nina Miščíová
24. júna 2024 o 8:29
Čas čítania 0:39

Rodičia môžu požiadať o obedy zadarmo len do konca júna. Nárok má väčšia skupina detí

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Požiadať o obedy zadarmo pre deti môžu rodičia iba do konca júna.

  • Štát ponúka rodičom bezplatné obedy pre predškolákov a žiakov základnej školy. Po novom môžu žiadať aj niektorí žiaci stredných škôl, informujú spravy.rtvs.sk.
  • O obedy zadarmo môžu rodičia požiadať do konca júna. 
  • Žiadosť môžu odoslať škole v písomnej alebo elektronickej verzii. 

Prečo je to dôležité: Náklady na jedálenské stravovanie pre deti môžu byť finančne zaťažujúce pre rodičov. Štát im preto ponúka preplatenie stravy v plnej výške. 

Citát: „Ak rodič nevyjadrí záujem o poskytnutie dotácie na stravu v termíne stanovenom zriaďovateľom, dotáciu na dieťa nebude možné poskytnúť, až kým v priebehu školského polroka o dotáciu na stravu rodič zriaďovateľa školy nepožiada,“ informovala riaditeľka ZŠ A. Sládkoviča v Sliači Alžbeta Krúpová.

Širší kontext: Nárok na preplatenie nákladov na stravu majú aj rodičia detí, ktoré trpia rôznymi potravinovými alergiami a intoleranciami. Škôl, ktoré na Slovensku poskytujú stravu aj pre takéto deti, je málo. V mnohých prípadoch musia deťom poskytovať diétnu stravu rodičia. Vzniknuté náklady im štát preplatí. 

Keď chceš vedieť viac, prečítaj si tieto články:

5. mája 2023 o 11:53 Čas čítania 1:00 Pozor, obedy zadarmo nedostanú Slováci automaticky. Toto musia urobiť rodičia, aby mali nárok Pozor, obedy zadarmo nedostanú Slováci automaticky. Toto musia urobiť rodičia, aby mali nárok
14. marca 2023 o 17:59 Čas čítania 0:58 PREHĽAD: Obedy zadarmo sú späť, žiakom zaplatia až 2,30 eura na deň. Kto má na príspevok nárok? PREHĽAD: Obedy zadarmo sú späť, žiakom zaplatia až 2,30 eura na deň. Kto má na príspevok nárok?
28. marca 2023 o 18:45 Čas čítania 0:48 Pozor, rodičia musia o obedy zadarmo v škole požiadať. Ak chcú Slováci ušetriť desiatky eur, treba splniť túto povinnosť Pozor, rodičia musia o obedy zadarmo v škole požiadať. Ak chcú Slováci ušetriť desiatky eur, treba splniť túto povinnosť
Domov
Zdieľať
Diskusia