Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Aneta Gospičová TASR
26. júna 2024 o 16:41
Čas čítania 0:39

Každú chvíľu zasiahnu Slovensko silné búrky. Meteorológovia zvýšili výstrahy na takmer celom území

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Slovensko dnes zasiahnú silné búrky s krúpami.

  • Meteorológovia zvýšili výstrahy pred búrkami na takmer celom Slovensku.
  • Najmä na západnom a strednom Slovensku pribudli výstrahy druhého stupňa pred búrkami.
  • Pre zvyšok stredného a časť východného Slovenska platia naďalej výstrahy prvého stupňa.
  • Meteorológovia upozorňujú, že silné búrky tu môžu byť spojené s prudkými lejakmi s intenzitou zrážok 30 až 50 milimetrov za 30 minút, s nárazovým vetrom s rýchlosťou až do 110 kilometrov za hodinu, ako aj s krúpami.

Prečo je to dôležité: Správy o počasí umožňujú ľuďom plánovať a pripraviť sa na nadchádzajúce hodiny či dni a eliminovať riziko nepredvídateľných situácií.

Širší kontext: Výstrahy druhého stupňa sa týkajú Bratislavského, Nitrianskeho a Trnavského kraja, ako aj väčšiny Trenčianskeho a Banskobystrického kraja. 

Vo zvyšku Trenčianskeho a Banskobystrického kraja, v Žilinskom kraji a vo viacerých regiónoch Košického a Prešovského kraja platia výstrahy prvého stupňa. Intenzita dažďa tu môže podľa SHMÚ dosahovať 20 až 30 milimetrov za 30 minút a rýchlosť vetra v nárazoch do 85 kilometrov za hodinu.

Prečítaj si aj tieto články:

25. júna 2024 o 20:30 Čas čítania 0:25 Na Slovensku udrú búrky, sprevádzať ich môžu aj veľké krúpy. SHMÚ vydáva výstrahy na väčšine územia Na Slovensku udrú búrky, sprevádzať ich môžu aj veľké krúpy. SHMÚ vydáva výstrahy na väčšine územia
25. júna 2024 o 14:30 Čas čítania 3:40 Kapitán Boeingu 737 Peter: Nie vždy dokážeme obletieť búrku. Keď letím ako pasažier, som radšej vždy pripútaný (Rozhovor) Kapitán Boeingu 737 Peter: Nie vždy dokážeme obletieť búrku. Keď letím ako pasažier, som radšej vždy pripútaný (Rozhovor)
25. júna 2024 o 8:39 Čas čítania 0:37 Vo viacerých dovolenkových destináciách vydali najvyššie varovanie pred extrémnymi horúčavami. Tieto lokality sú najhorúcejšie Vo viacerých dovolenkových destináciách vydali najvyššie varovanie pred extrémnymi horúčavami. Tieto lokality sú najhorúcejšie
SHMÚ
Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia