Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
Aneta Gospičová
25. júna 2024 o 8:39
Čas čítania 0:37

Vo viacerých dovolenkových destináciách vydali najvyššie varovanie pred extrémnymi horúčavami. Tieto lokality sú najhorúcejšie

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Pre Grécko, Cyprus, Turecko a Španielsko platí najvyššie varovanie pred extrémnymi horúčavami.

  • Britské ministerstvo zahraničných vecí vydalo najvyššie varovanie pred extrémnymi horúčavami vo viacerých dovolenkových destináciách, upozorňuje Mirror
  • Cestujúci by si mali dávať pozor najmä na v Grécku, Turecku, Španielsku a na Cypre.
  • Úrady pri návšteve miest odporúčajú dodržiavať opatrenia, vyhýbať sa priamemu slnku, dodržiavať pitný režim a ľahkú stravu s dostatkom živín. Dôležité je nepodceniť ochranný faktor.

Prečo je to dôležité: Extrémne horúčavy predstavujú vážne riziko pre zdravie. Hrozia rôzne zdravotné komplikácie vrátane úpalov, dehydratácie a iných zdravotných problémov súvisiacich s teplom. Varovanie pomáha cestujúcim prijímať preventívne opatrenia na ochranu svojho zdravia.

Citát: „Teploty povrchu mora v Atlantiku sú už dlhší čas extrémne vysoké, čo ovplyvňuje počasie, ktoré aktuálne panuje. To bude aj naďalej ovplyvňovať počasie v Európe toto leto,“ dodala meteorologička z University of Reading.

Širší kontext: Najväčšie horúčavy hlásia z Cypru, kde teplota prekročila hranicu všetkých doterajších meraní naprieč históriou. Nepriaznivá situácia je aj na Malorke. V Grécku teplomery pravidelne ukazujú 45 stupňov Celzia a vyššie.

more, cyprus
Zdroj: Shutterstock/jaras72
Domov
Zdieľať
Diskusia