Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
29. júna 2024 o 13:38
Čas čítania 1:14

Svedok opísal tragickú nehodu pri Nových Zámkoch. Sedel v aute iba kúsok za autobusom

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Hrozivú nehodu opísal muž, ktorý sedel v aute iba kúsok za autobusom.

  • Očitý svedok tragickej nehody vlaku a autobusu, ktorá sa stala vo štvrtok 27. júna v Nových Zámkoch, tvrdí, že za nehodu nemôže vodič autobusu, informuje portál Topky.sk.
  • Svedok písal, ako autobus vošiel na koľaje až po tom, ako sa otvorili závory.
  • Vlak išiel po koľaji, ktorá bola vylúčená z prevádzky, a preto nebol systém prepojený so signalizáciou na priecestí.

Prečo je to dôležité: Tragická zrážka autobusu a vlaku intenzívne rezonuje v slovenskej spoločnosti. Nehoda má sedem obetí. Slováci promptne zorganizovali finančnú zbierku pre rodiny pozostalých a zranených.

Citáty: „Keď vlak zmizol, prešlo pár minút, a tak ako sme zvyknutí, tak ako to má fungovať, tak ako pravidelne vidíme na železničných priecestiach, tak takto sa dvihli závory. Vzduch čistý, nič nehrozí, môžeme ísť. Závory sa naplno otvorili a ako prvé prešlo osobné auto, za ním sa, samozrejme, pohol autobus. Následne avšak zaznela trúba. Výrazná, vlakový klaksón,“ opísal svedok situáciu pár sekúnd pred nehodou.

„Autobus, ktorý sa pomaly presúval cez koľajnice, zľava zasiahla obrovská sila rútiaceho sa vlaku. Obrovská rana a výbuch. Viac ako polovicu autobusu vlak odtrhol od jeho zadnej časti a dobrých 300 metrov v plameňoch tlačil pred sebou. Zadnú časť odhodilo do priekopy. V aute sme obaja s otcom kričali od zúfalstva, od bezmocnosti. Mohli sme sa iba prizerať, v tej chvíli už nebolo pomoci,“ povedal pre portál.

27. júna 2024 o 14:30 Čas čítania 4:12 Kritizovanú bratislavskú kaviareň ľudia obvinili, že okopírovala dizajn poľskej pekárne. Z Varšavy nám napísali, že to nie je ok Kritizovanú bratislavskú kaviareň ľudia obvinili, že okopírovala dizajn poľskej pekárne. Z Varšavy nám napísali, že to nie je ok

Širší kontext: Minister dopravy SR Jozef Ráž v piatok uviedol, že dopravnú nehodu vlaku a autobusu v Nových Zámkoch pravdepodobne spôsobilo individuálne zlyhanie ľudského faktora. Vlak podľa predbežných informácií išiel po koľaji, ktorá bola po predošlých výdatných dažďoch vylúčená z prevádzky. Okolnosti nehody sú aj naďalej predmetom vyšetrovania.

Tragická dopravná nehoda sa stala na chránenom železničnom priecestí na Dvorskej ceste v Nových Zámkoch vo štvrtok krátko po 17.00 h. Pri zrážke vlaku s autobusom zomrelo sedem ľudí, zranených bolo najmenej päť ľudí.

Prečítaj si aj tieto články: 

28. júna 2024 o 13:11 Čas čítania 0:48 Slováci po zrážke vlaku s autobusom vytvorili zbierku pre rodiny pozostalých a zranených. Od včera prispeli vyše 14 000 eur Slováci po zrážke vlaku s autobusom vytvorili zbierku pre rodiny pozostalých a zranených. Od včera prispeli vyše 14 000 eur
28. júna 2024 o 13:59 Čas čítania 0:35 Nové informácie o zrážke vlaku a autobusu: minister hovorí o zlyhaní ľudského faktora, vlak na koľaji nemal čo robiť Nové informácie o zrážke vlaku a autobusu: minister hovorí o zlyhaní ľudského faktora, vlak na koľaji nemal čo robiť
28. júna 2024 o 18:26 Čas čítania 0:50 ZSSK tvrdí, že tragickú nehodu nezapríčinil rušňovodič. Konal vraj pohotovo a profesionálne ZSSK tvrdí, že tragickú nehodu nezapríčinil rušňovodič. Konal vraj pohotovo a profesionálne
Domov
Zdieľať
Diskusia