Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Eva Thonhauserová
28. júna 2024 o 13:11
Čas čítania 0:48

Slováci po zrážke vlaku s autobusom vytvorili zbierku pre rodiny pozostalých a zranených. Od včera prispeli vyše 14 000 eur

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Po tragickej nehode vlaku a autobusu vznikla finančná zbierka pre rodiny pozostalých a zranených.

  • Od tragickej zrážky autobusu s vlakom pri Nových Zámkoch neprešiel ani deň a Slováci vytvorili zbierku, ktorá má pomôcť rodinám pozostalých a zranených. 
  • Rodinám chcú zmierniť náklady na poslednú rozlúčku s blízkymi či uzdravovanie zranených.
  • Darované peniaze rozdelia zakladatelia zbierky na rovnaké čiastky pre rodiny obetí a zranených.
  • Do zbierky sa doposiaľ zapojilo viac ako 700 ľudí, ktorí vyzbierali vyše 14 000 eur. 

Prečo je to dôležité: Zbierka poskytuje pre ľudí spôsob, ako môžu prejaviť solidaritu a pomôcť rodinám postihnutým tragédiou zmierniť finančné náklady na pohreby či liečbu zranených. 

Citát: „Pomôžme rodinám obetí a zraneným tragickej nehody pri Nových Zámkoch, ktorá sa udiala dňa 27. 6. krátko po 17.00 h. Tragická nehoda, pri ktorej sa zrazil vlak s autobusom, si vyžiadala najmenej sedem obetí a ďalších zranených,“ znejú prvé slová zbierky

Širší kontext: K zrážke vlaku a autobusu došlo 27. júna krátko po 17.00 h na chránenom železničnom priecestí na Dvorskej ceste pri Nových Zámkoch. Zranených ľudí previezli zdravotníci do nemocníc v Bratislave, Nitre, Komárne a Leviciach.

Zrážku neprežilo 7 ľudí a podľa ZSSK nebola žiadna z obetí v čase nehody vo vlaku. V súprave na trase z Prahy do Budapešti bolo vyše sto cestujúcich. Po zrážke bol autobus úplne zničený a rušeň vlaku horel.   

27. júna 2024 o 18:01 Čas čítania 0:19 AKTUALIZOVANÉ: Vlak pri Nových Zámkoch sa zrazil s autobusom. Nehodu neprežilo sedem ľudí AKTUALIZOVANÉ: Vlak pri Nových Zámkoch sa zrazil s autobusom. Nehodu neprežilo sedem ľudí
Späť
Zdieľať
Diskusia