Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová TASR
28. júna 2024 o 13:59
Čas čítania 0:35

Nové informácie o zrážke vlaku a autobusu: minister hovorí o zlyhaní ľudského faktora, vlak na koľaji nemal čo robiť

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Ministerstvo dopravy zvolalo tlačovú besedu k včerajšej tragickej nehode vlaku s autobusom, kde spresnilo detaily nehody.

  • Minister dopravy Jozef Ráž na tlačovej besede uviedol, že nehodu pri Dvoroch nad Žitavou pravdepodobne spôsobilo zlyhanie ľudského faktora.
  • Vlak išiel po koľaji, kde podľa neho nemal čo robiť, keďže na nej bola výluka po predošlých výdatných dažďoch. 
  • Generálny riaditeľ ŽSR Alexander Sako povedal, že závora na priecestí sa zdvihla a šofér autobusu sa pohol dopredu.
  • Vlak išiel po koľaji, ktorá bola vylúčená z prevádzky, a preto nebol systém prepojený so signalizáciou na priecestí.

Prečo je to dôležité: Tragická zrážka autobusu a vlaku intenzívne rezonuje v slovenskej spoločnosti. Nehoda má sedem obetí. Slováci promptne zorganizovali finančnú zbierku pre rodiny pozostalých a zranených. 

Širší kontext: Generálny riaditeľ ŽSR Sako uviedol, že vlak išiel zrejme po koľaji, ktorá bola uzavretá. Minister vylúčil, že by technická chyba bola na priecestí. Zopakoval, že niekto zo železničiarov musel pustiť vlak na koľaj, ktorá bola mimo prevádzky. Presné príčiny podľa ministra začali skúmať tri vyšetrovacie tímy. 

27. júna 2024 o 18:01 Čas čítania 0:19 AKTUALIZOVANÉ: Vlak pri Nových Zámkoch sa zrazil s autobusom. Nehodu neprežilo sedem ľudí AKTUALIZOVANÉ: Vlak pri Nových Zámkoch sa zrazil s autobusom. Nehodu neprežilo sedem ľudí
Domov
Zdieľať
Diskusia