Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
30. júna 2024 o 7:47
Čas čítania 0:38

Koalícia bude riešiť zavedenie interrupčnej tabletky. Otázka má podporu odborníkov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: O interrupčnej tabletke má koaličná rada diskutovať po lete.

  • Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková prezradila, že otázku zavedenia medikamentóznej formy interrupcie by mala riešiť koaličná rada po letných prázdninách.
  • Zavedenie interrupčnej tabletky podporujú aj odborníci. Podávala by sa však výlučne v zdravotníckom zariadení do siedmeho týždňa tehotenstva.

Prečo je to dôležité: Interrupčná tabletka poskytuje bezpečnú a účinnú možnosť ukončenia tehotenstva, najmä v počiatočných štádiách. Na rozdiel od chirurgickej interrupcie tabletka znižuje riziko komplikácií a infekcií. Pre ženu je to menej stresujúce a menej traumatizujúce.

Citát: „Bolo mi prisľúbené, že po letných prázdninách by mala byť koaličná rada k takýmto etickým otázkam, takže verím, že na jeseň by sme sa k tomu mohli dopracovať,“ tvrdí Dolinková.

Širší kontext: Otázku používania medikamentóznej formy interrupcie podľa Dolinkovej detailne prerokovala odborná obec, ktorá ju podporila a zhodla sa na tom, že jej vykonanie, teda podanie lieku, má v podmienkach SR prebiehať výlučne v zdravotníckom zariadení pod medicínskym dohľadom a len v prípadoch do siedmeho týždňa tehotenstva.

Prečítaj si aj tieto články: 

12. júna 2023 o 12:30 Čas čítania 6:46 10 otázok a odpovedí, ktoré musíš vedieť o interrupciách na Slovensku: Ako zákrok prebieha, koľko stojí, aké môže mať následky 10 otázok a odpovedí, ktoré musíš vedieť o interrupciách na Slovensku: Ako zákrok prebieha, koľko stojí, aké môže mať následky
29. marca 2023 o 21:05 Čas čítania 0:46 Ak sa chceš informovať o možnosti podstúpiť interrupciu, na tejto podpornej linke ti poradia Ak sa chceš informovať o možnosti podstúpiť interrupciu, na tejto podpornej linke ti poradia
7. mája 2024 o 16:50 Čas čítania 0:20 Dolinková diskutovala o interrupčnej tabletke s odborníkmi. Vraj už rokovala aj s Pellegrinim Dolinková diskutovala o interrupčnej tabletke s odborníkmi. Vraj už rokovala aj s Pellegrinim
Domov
Zdieľať
Diskusia