Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Nina Miščíová TASR
9. júla 2024 o 16:49
Čas čítania 0:33

NATO sa pripravuje na potenciálny útok Ruska, odhalilo plány. Aliancii však chýbajú tisícky vojakov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Z najnovších plánov NATO vyplýva, že bude potrebovať 35 – 50 nových brigád.

  • Severoatlantická aliancia bude potrebovať 35 až 50 nových brigád, aby mohla naplno uskutočniť svoje nové plány na obranu proti možnému útoku Ruska.
  • Brigáda pozostáva z 3000 až 7000 vojakov a vytvorenie 35 či 50 ďalších by bolo značnou výzvou.
  • Vojakov by mohli presunúť z iných častí ozbrojených síl, mohli by naverbovať ďalších vojakov, prípadne zvoliť kombináciu týchto dvoch postupov.

Prečo je to dôležité: Severoatlantická aliancia sa snaží pripraviť na možnú agresiu zo strany Ruska. Vytvorením vojenských brigád sa snaží zaistiť bezpečnosť pre členské štáty.

Širší kontext: NATO si v oblasti plánovania určilo podrobné požiadavky na vojakov a zbrane, ktoré sú potrebné na obranu Aliancie. Medzi prioritami sú protivzdušná i protiletecká obrana, zbrane dlhého dosahu, logistika či riadenie formácií pozemného vojska.

NATO pravdepodobne pre spojencov určí náročnejšie ciele v oblasti spôsobilostí pri vytváraní síl s cieľom uskutočniť plány a reagovať na hrozby.

Domov
Zdieľať
Diskusia