Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
11. júla 2024 o 20:02
Čas čítania 0:38

Rusko plánovalo zavraždiť šéfa nemeckej zbrojovky, píše CNN. Tá vyrába muníciu a vojenské vozidlá pre Ukrajinu

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Spojené štáty pred sprisahaním varovali Nemecko.

  • Americké tajné služby začiatkom tohto roka zistili, že Rusko plánovalo zavraždiť generálneho riaditeľa nemeckého výrobcu zbraní Rheinmetall, ktorý vyrába delostrelecké granáty a vojenské vozidlá pre Ukrajinu, uvádza CNN. 
  • Keď sa o tomto sprisahaní dozvedeli Američania, informovali nemeckú stranu, ktorej tajným službám sa podarilo Pappergera ochrániť a sprisahanie zmariť.
  • Vysokopostavený predstaviteľ nemeckej vlády podľa spravodajskej stanice potvrdil, že Spojené štáty v súvislosti so sprisahaním Berlín varovali.

Prečo je to zaujímavé: Sprisahanie s cieľom zavraždiť šéfa Rheinmetallu Armina Pappergera bolo jedným zo série plánov ruskej vlády na zabitie čelných predstaviteľov obranného priemyslu po celej Európe, ktorí podporovali vojenské úsilie Ukrajiny.

Širší kontext: Pappergerova spoločnosť je najväčší a najúspešnejší výrobca delostreleckých granátov ráže 155 milimetrov, ktoré sú pre Ukrajinu v opotrebovávacej vojne proti Rusku životne dôležité.

Spoločnosť v nadchádzajúcich týždňoch otvára na Ukrajine závod na obrnené vozidlá, pričom podľa jedného zdroja oboznámeného s tajnými službami je tento krok pre Rusko hlboko znepokojujúci, píše CNN.

Keď chceš vedieť viac, prečítaj si tieto články:

11. júla 2024 o 8:59 Čas čítania 1:00 Prezident Pellegrini sa stretol so Zelenským. Preberali ruský útok na detskú nemocnicu aj zbrojenie Prezident Pellegrini sa stretol so Zelenským. Preberali ruský útok na detskú nemocnicu aj zbrojenie
10. júla 2024 o 8:55 Čas čítania 0:37 NATO výrazne posilní Ukrajinu: pošle jej desiatky systémov protivzdušnej obrany NATO výrazne posilní Ukrajinu: pošle jej desiatky systémov protivzdušnej obrany
5. júla 2024 o 18:00 Čas čítania 0:58 Vojna sa skončí, keď Ukrajina daruje štyri svoje oblasti Rusku. Putin tvrdí, že iná šanca na mier neexistuje Vojna sa skončí, keď Ukrajina daruje štyri svoje oblasti Rusku. Putin tvrdí, že iná šanca na mier neexistuje
Domov
Zdieľať
Diskusia