Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
12. júla 2024 o 9:47
Čas čítania 0:47

Búrky dnes potrápia najmä západ. Teploty sa opäť vyšplhajú na 37 stupňov Celzia (+ mapa)

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Búrky zasiahli západ Slovenska už od skorého rána.

Teploty môžu počas piatka vystúpiť najmä v južných okresoch až na 37 stupňov Celzia. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav, ktorý vydal výstrahu prvého aj druhého stupňa pred vysokými teplotami. Od 15.00 h až do noci sa môžu najmä na západe vyskytnúť búrky. SHMÚ vydal preto výstrahu prvého stupňa.

Teplota 35 až 37 stupňov platí pre celý Bratislavský kraj, väčšinu Trnavského a Nitrianskeho kraja, ako aj okresy Lučenec, Veľký Krtíš, Michalovce a Trebišov. Druhý stupeň výstrahy pred vysokými teplotami v týchto lokalitách trvá od 12.00 h do 19.00 h. V rovnakom čase platí aj prvý stupeň výstrahy, teplota vzduchu môže dosiahnuť 33 až 34 stupňov na zvyšnom území s výnimkou Žilinského kraja a niektorých ďalších okresov na severe územia.

Výstraha prvého stupňa pred búrkami platí od 15.00 h pre celý Bratislavský, Trnavský, Trenčiansky a Žilinský kraj, viaceré okresy v Nitrianskom a Banskobystrickom kraji, ako aj pre okresy Kežmarok a Poprad. Búrky môžu byť spojené s prudkým lejakom s intenzitou 20 až 30 milimetrov za polhodinu, s nárazmi vetra s rýchlosťou 65 až 85 kilometrov za hodinu a s krúpami. Búrky by vo večerných hodinách mali zasiahnuť aj festival Pohoda, na ktorom sa nachádza zhruba 30 000 ľudí.

shmú
Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia