Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
13. júla 2024 o 10:47
Čas čítania 0:30

Už o pár hodín udrú na Slovensku teploty až 38 stupňov Celzia. Výstrahy 3. stupňa platia pre 3 okresy

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

SHMÚ vydáva výstrahy pred teplotami na takmer celom Slovensku.

  • Na východe Slovenska môže v okresoch Michalovce, Sobrance a Trebišov vystúpiť teplota na 38 stupňov Celzia. SHMÚ v nich vydáva výstrahy tretieho stupňa.
  • Na vysoké teploty upozorňuje aj na strednom a juhozápadnom Slovensku.
  • Meteorológovia varujú aj pred búrkami. Tie dnes zasiahnu stredné a východné Slovensko.

Prečo je to dôležité: Teplota až do 38 stupňov Celzia predstavuje potencionálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie a tvorbu požiarov.

Citát: „Uvedená teplota vzduchu je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavá a pravdepodobnosť poškodenia zdravia nadmerným zaťažením organizmu u niektorých osôb je vysoká,“ varuje SHMÚ na webe.

Širší kontext: Na zvyšku východného Slovenska a v južných okresoch vydali meteorológovia na sobotu výstrahu druhého stupňa pred vysokými teplotami, ktoré môžu dosiahnuť 35 až 36 stupňov.

Prečítaj si aj tieto články: 

12. júla 2024 o 14:17 Čas čítania 0:23 SHMÚ vydal najvyššie výstrahy. V troch okresoch teplota vystúpi na 38 stupňov Celzia (+ mapa) SHMÚ vydal najvyššie výstrahy. V troch okresoch teplota vystúpi na 38 stupňov Celzia (+ mapa)
6. júla 2024 o 13:56 Čas čítania 0:32 Vysoké letné teploty vraj zmenšujú mozog. Odborník poradil, ako tomu predísť Vysoké letné teploty vraj zmenšujú mozog. Odborník poradil, ako tomu predísť
1. júla 2023 o 9:30 Čas čítania 4:41 Horúčava ťa môže zabiť 27 rôznymi spôsobmi. Toto robia extrémne teplá s ľudským telom – od úpalu až po zlyhanie orgánov Horúčava ťa môže zabiť 27 rôznymi spôsobmi. Toto robia extrémne teplá s ľudským telom – od úpalu až po zlyhanie orgánov
počasie
Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia