Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
13. júla 2024 o 12:15
Čas čítania 0:47

Na západnom Slovensku je 6-tisíc domácností bez elektriny. Silná búrka vyvracala stromy a spôsobila škody

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Na západe SR je bez elektrickej energie približne 6-tisíc odberných miest.

  • Mimoriadna situácia pre výpadok elektrickej energie vplyvom silného vetra a búrok je vyhlásená na takmer celom území západného Slovenska.
  • Aktuálne je približne 6-tisíc odberných miest bez elektrickej energie, celkovo bolo výpadkom elektrickej energie postihnutých viac ako 135-tisíc zákazníkov. Podobnú situáciu zažívajú aj domácnosti na strednom Slovensku.
  • Silná búrka v piatok večer napáchala škody vo viacerých okresoch Nitrianskeho kraja. Vyvracala stromy, ničila elektrické vedenie, strechy domov a škody narobila aj na kúpalisku Thermal Park Nitrava.

Prečo je to dôležité: Bez elektriny zostalo zhruba 17-tisíc domácností na Slovensku. Silná búrka sa postarala aj o výpadky vysielania internetovej televízie.

Citát: „Veterná smršť spôsobila veľké škody v celej našej obci. Poškodené sú elektrické vedenia, strechy rodinných domov, garáží a iných stavieb, vyvrátené a polámané sú stromy a sú poškodené aj osobné motorové vozidlá. Z tohto dôvodu zostala naša obec bez elektriny, ktorú už kompetentní z plných síl riešia. Škody na vedeniach sú ale také veľké, že bude trvať určitý čas, kým sa dodávky elektriny obnovia,“ informovala obec Gbelce.

21. augusta 2024 o 16:20 Čas čítania 4:30 Obchádzanie sankcií voči Rusku? Slovenský vývoz do viacerých krajín sa po začiatku vojny zdvojnásobil Obchádzanie sankcií voči Rusku? Slovenský vývoz do viacerých krajín sa po začiatku vojny zdvojnásobil

Širší kontext: Západoslovenská distribučná deklaruje, že na odstraňovaní porúch sa intenzívne pracuje. Vzhľadom na závažnosť si niektoré poruchy vyžadujú dlhší čas na opravu.

Keď chceš vedieť viac, prečítaj si aj tieto články: 

13. júla 2024 o 10:28 Čas čítania 0:41 AKTUÁLNE: Silné búrky spôsobili na Slovensku energetickú kalamitu. Bez energie je stále 11-tisíc domácností AKTUÁLNE: Silné búrky spôsobili na Slovensku energetickú kalamitu. Bez energie je stále 11-tisíc domácností
13. júla 2024 o 9:00 Čas čítania 0:36 FOTO: Silná búrka zničila kúpalisko pri Nitre. V sobotu ho museli zatvoriť FOTO: Silná búrka zničila kúpalisko pri Nitre. V sobotu ho museli zatvoriť
13. júla 2024 o 10:10 Čas čítania 0:21 VIDEO: Zábery zachytávajú pád veľkého stanu na Pohode. Kričiaci ľudia sa zachraňovali na poslednú chvíľu VIDEO: Zábery zachytávajú pád veľkého stanu na Pohode. Kričiaci ľudia sa zachraňovali na poslednú chvíľu
Domov
Zdieľať
Diskusia