Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Nina Miščíová TASR
17. júla 2024 o 10:34
Čas čítania 0:31

Kontroverzní bratia Tateovci nemôžu opustiť Rumunsko, vyplýva to z rozhodnutia súdu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Odvolací súd zamietol bratom Tateovcom povolenie cestovať v rámci EÚ.

  • Britsko-americký influencer Andrew Tate a jeho mladší brat Tristan, ktorí sú v Rumunsku obvinení z obchodovania s ľuďmi, zo znásilnenia a založenia zločineckej skupiny, nemôžu z tejto krajiny vycestovať.
  • Rozhodol o tom v utorok odvolací súd v Bukurešti, čím zvrátil verdikt z 5. júla, ktorý Tateovcom umožňoval opustiť Rumunsko a pohybovať sa v rámci Európskej únie. 

Prečo je to dôležité: Obmedzením pohybu v rámci Európskej únie zamedzia bratom Tateovcom v možnom páchaní trestnej činnosti v okolitých štátoch. 

Širší kontext: Andrewa Tatea a jeho brata Tristana prvýkrát zatkli spolu s dvomi Rumunkami 30. decembra 2022 neďaleko Bukurešti. O tri mesiace neskôr ich z väzby presunuli do domáceho väzenia.


Štvoricu obvinili zo znásilnenia, z obchodovania s ľuďmi a zo založenia zločineckého gangu, ktorý sexuálne zneužíval mladé ženy a nútil ich účinkovať v komerčne distribuovaných pornografických videách. 

Domov
Zdieľať
Diskusia